EXCLUSIV | Dinamo trebuia să fie problema altcuiva: ,,Suporterii nu trebuiau să-şi sacrifice familiile”

Articol de Mihai Cristian - Publicat vineri, 19 martie 2021, ora 19:47,
suporteri Dinamo

Dinamo trece printr-o perioadă destul de dificilă, după ce clubul a fost preluat în vara lui 2020 de către spaniolul Pablo Cortacero.

După ce a virat înainte de preluarea clubului suma de 500.000 de euro în conturile formaţiei din Ştefan cel Mare, ibericul nu a mai dat niciun ban la echipă. Dispărut din viaţa echipei, singurii care încearcă să salveze clubul acum, la fel ca în finalul sezonului trecut, sunt suporterii acţionari, prin intermediul programului DDB.

Florentin Petre, fost căpitan la Dinamo, a vorbit desre situaţia echipei din acest moment, în exclusivitate pentru Realitatea Sportiva. Acesta spune că este de apreciat efortul pe care îl fac fanii în acest moment, dar că situaţia trebuia în mod normal rezolvată de către cei care şi-au asumat rolul de conducători în ultimii ani la gruparea dinamovistă.

,,Fanii sunt extraordinari. Să strângă atâţia bani şi să facă acest sacrificiu ca să-ţi scapi clubul iubit când alţii şi-au asumat anumite responsabilităţi şi au pretenţii exagerat de mari, din toate punctele de vedere, fanii să salveze clubul este un gest foarte mare. Nu vreau să se întâmple ceva urât cu un club care merită mult mai mult şi s-au chinuit generaţii să facă performanţe, pe greşeala unor persoane care nu au nicio legătură cu acest sport.

Din punctul meu de vedere, greşelile cele mai mari s-au făcut nu de acum, s-au făcut de ani de zile în care oamenii care au fost acolo nu au ştiut ce înseamnă un club cu o tradiţie aşa mare. Eu ştiu, dar ei nu au vrut să asculte.

Sursa Foto: AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU/Profimedia

Suporterii trebuiau să vină frumos la stadion, să-şi încurajeze echipa favorită, nu să repare greşelile unora care habar nu au despre fotbal. Ei trebuiau să ajute într-o mică parte, nu să sacrifice familiile. Sunt oameni care au dat o grămadă de bani din dragoste şi pasiune pentru club. Lucrurile astea trebuiau să le facă cei care s-au bătutu cu pumnii în piept că sunt mari conducători la acest frumos club.”, a declarat Florentin Petre, pentru realitateasportiva.net.

În acest moment, Dinamo se află pe locul 14 în Liga 1, cu 27 de puncte acumulate în cele 27 de partide disputate în campionat.

Citeşte şi Fanii din DDB au anunțat de câți bani mai au nevoie să obțină licența: „CÂINILOR, MULȚUMIM PENTRU TOT!”

liga 1realitateaddbflorentin petredinamoexclusiv
eriksen

EURO 2020 | Mesaje speciale pentru Eriksen de la vedetele mondiale din fotbal

Euro2020 D1 Group B Russia Vs Belgium, Saint Petersburg, Russia – 12 Jun 2021

EURO 2020 | Victorie fără emoții pentru Belgia în primul meci de la turneul final! Rusia, prima „victimă”