Sorana Cîrstea a prefațat duelul cu Caroline Garcia! Meciul se joacă în Turul 2 la Miami

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 23 martie 2023, ora 16:14,
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (74 WTA) o va avea adversară pe Carolina Garcia (4 WTA) a doua oară în opt zile.

Victoria de la Indian Wells care îmi dă o anumită încredere”, a recunoscut Sorana Cîrstea

Pe 15 martie, ele s-au întâlnit pe 15 martie, în optimi la Indian Wells, iar românca s-a impus cu 6-4, 4-6, 7-5. La Miami se luptă pentru un loc în Turul 3, Garcia fiind a 4-a favorită.

Am jucat acum o săptămână, sunt bucuroasă să vin cu această victorie. Dar aici este alt turneu, sunt alte condiții, e altă atmosferă, este o jucătoare patru în lume, așa că voi pregăti foarte bine meciul cu antrenorul meu, legat de tehnică și de tactică.

Voi încerca să fiu foarte motivată, să iau plusurile din meciul trecut și victoria care îmi dă o anumită încredere, însă să știu că e un nou meci”, a precizat Cîrstea pentru Digi Sport.

Va fi al patrulea meci direct, sportiva in Franța câștigându-le pe primele două, cu 6-2, 6-7 (4), 6-4 în 2017 în Turul 1 la Toronto și cu 6-4, 3-6, 6-1 în 2019, în Turul 2 la Madrid.

Sorana Cîrstea este mulțumită că a trecut de Turtul 1 cu un meci în două seturi

Cîrstea s-a referit și la meciul din Turul 1 de la Miami, câștigat cu 7-6 (6), 6-2 în fața mexicancei Fernanda Contreras Gomez (178 WTA, wild card).

Era o jucătoare pe care nu o știam, cu un joc atipic. Nu am început meciul ideal, însă ușor-ușor mi-am dat seama ce aveam de făcut. Mă bucură victoria. Am spus-o de multe ori: când joci bine, când joci un tenis de 10, e foarte ușor să câștigi.

Când ai o zi mai slăbuță, atunci trebuie să găsești soluții, să alergi, să lupți. Mă bucur foarte mult pewntru că am luat acel prim set, altfel ajungeam în trei seturi și era un meci mult mai lung. Sunt mulțumită de victorie”, a explicat ea.

Din decembrie simțeam că începusem să joc bine din nou, după ce mi-am revenit după accidentarea de la umăr. Și în Australia, la fel, am simțit că joc bine, chiar dacă rezultatele nu au arătat asta.

Eram puțin tristă, dar am continuat să muncesc, să-mi văd de treabă, să țin linia pe care eram, pentru că simțeam că fac ce trebuie. Apoi la Indian Wells s-a legat și rezultatul și sunt pe un traseu bun acum. Trebuie doar să continui”, a completat românca.

Caroline Garciamiamiturul 2sorana cirstea