Steaua se ia la trântă cu FRF: „Nu aplică aceeași unitate de măsură în luarea deciziilor”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 23 septembrie 2022, ora 14:49,
Steaua nu are voi să joace 4 meciuri pe teren propriu, după incidentele provocate de fani la meciul cu Dinamo din Liga 2
Steaua nu are voi să joace 4 meciuri pe teren propriu, după incidentele provocate de fani la meciul cu Dinamo din Liga 2

FRF a sancționat Steaua după meciul din deplasare cu Dinamo cu suspendarea terenului pentru 4 meciuri. Clubul roș-albastru consideră că decizia este neîntemeiată.

Steaua consideră că decizia comisiei de disciplină și etică a FRF este neîntemeiată

Steaua a câștigat derby-ul cu Dinamo din etapa a 6-a a Ligii 2 cu 2-1. Meciul s-a jucat pe Arena Națională, iar gruparea roș-albastră a avut statut de echipă oaspete.

De-a lungul partidei, în special după pauză, au avut loc incidente în care au fost implicații fanii formației din Ghencea.

Ulterior, FRF a sancționat ambele cluburi, dar Steaua a fost cea mai afectată, deoarece nu are voie să joace 4 meciuri pe teren propriu.

Oficialii echipei au anunțat că vor recurge „la toate căile legale de atac, până la soluționarea finală a acestui dosar”.

Vineri, pe 16 septembrie 2022, la ora 15:28, Comisia de disciplină și etică a Federației Române de Fotbal a trimis către clubul nostru, Hotărârea cu numărul 508, prin care eram înștiințați că, în conformitate cu prevederile articolului 45, aliniatul 3 din Regulamentul Disciplinar, Clubul Sportiv al Armatei Steaua va executa sancțiunea de interzicere a organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 4 jocuri, dar și plata penalității sportive de 83.750 lei.

Luni, 19 septembrie, am solicitat Comisiei de disciplină și etică să ne comunice, de urgență, motivarea hotărârii cu numărul 508.

Joi, 22 septembrie, ora 16:10, am primit motivarea deciziei cu numărul 508, iar în termen legal, clubul Steaua București va formula recurs împotriva deciziei mai sus amintite.

Considerăm că decizia comisiei de disciplină și etică a Federației Române de Fotbal este neîntemeiată, pentru că nu respectă prevederile statutului și regulamentului disciplinar. Drept urmare, Clubul Steaua București se consideră nedreptățit și discriminat de către Federația Română de Fotbal, care nu aplică aceeași unitate de măsură în luarea deciziilor pentru fapte similiare petrecute pe stadioane.

În final, vă comunicăm că vom recurge la toate căile legale de atac, până la soluționarea finală a acestui dosar”, a anunțat clubul pe pagina de facebook.

steaua