Steaua și Minaur Baia Mare sunt în optimile EHF European Cup! „Roș-albaștrii” s-au calificat după două victorii

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 02 decembrie 2023, ora 22:38,
Steaua handbal
Steaua handbal

Echipele masculine de handbal Steaua și Minaur Baia Mare s-au calificat optimile de finală ale EHF European Cup.

Steaua și Minaur Baia Mare își află marți adversarele din optimile EHF European Cup

Gruparea bucureșteană a învins formaţia austriacă HC Linz AG cu 31-30 (17-12), în deplasare, în manşa secundă a turului al treilea. Steaua se impusese şi în prima manşă, cu 33-23.

Echipa roș-albastră a controlat jocul din Austria de la un capăt la altul, cu excepţia a trei situaţii de egalitate (3-3, 28-28, 29-29), având un avans maxim de şapte goluri pe tabelă, 23-16.

Cel mai bun marcator al Stelei a fost Krsto Milosevic 6 goluri. celelalte reușite au aparținut lui Valentin Ghionea, Ştefan- Neagu, Nicolae Ungureanu și Nemanja Grbovic 4, Savo Mester 3, Alexandru Tărîţă 2, Gabriel Burlacu, Eduard Gheorghe, Sabin Constantina și Octavian Bizău câte 1.

La rândul ei, CS Minaur Baia Mare s-a calificat în optimil, deşi a fost învinsă de formaţia sârbă Dinamo Pancevo cu 25-29 (14-16), în deplasare, în manşa secundă a turului 3.

Vicecampioana României merge mai departe după ce în prima manşă câştigase la zece goluri, 33-23.

Minaur a fost condusă tot meciul, dar avantajul gazdelor a atins doar de două ori şase goluri, în repriza secundă (28-22 și 29-23).

Golurile băimărenilor au fost marcate de Tudor Botea și Milan Kotrc câte 5, Stevan Vujovic, Toma Cip și Nikola Ivanovic câte 3, Anderson Da Silva Mollino și Lucas Sabou câte 2, Gabriel Cumpănici și Viorel Fotache câte 1.

Tragerea la sorţi este programată marţi, la Viena.

steauaEHF European Cupminaur baia mare