Știrea pe care nimeni nu ar fi vrut să o audă: „Anularea Jocurilor Olimpice nu e exclusă”

Articol de George Drafta - Publicat marți, 20 iulie 2021, ora 18:40,
Sursă foto:  Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Cu doar câteva ore înainte ca primii sportivi să concureze la Jocurile Olimpice, un anunț venit de la Tokyo i-a băgat în sperieți pe toți cei care așteaptă cu nerăbdare debutul competiției. 

Președintele Comitetului de organziare al ediției din acest an, Toshiro Muto, nu a exclus anularea Jocurilor în ultimul moment din cauza evoluției pandemiei de coronavirus în Țara soarelui răsare. Informația a fost oferită de oficialul nipon într-o conferință de presă în care acesta a precizat că o astfel de decizie extremă va trebui luată de comun acord cu toate autoritățile din Japonia.

„Nu putem prevedea ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Aşadar, vom continua discuţiile, dacă există o creştere a cazurilor. Am convenit că, în funcţie de situaţia pandemică, vom convoca o întâlnire a celor cinci părţi, CIO, Comitetul Paralimpic Internaţional, guvernul japonez şi guvernul metropolitan din Tokyo. În acest moment, cazurile de coronavirus pot creşte sau scădea. Deci, ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situaţia”, a spus Muto.

Sursă foto: Profimedia

Îngrijorarea lui Muto este dată de ultimele evenimente petrecute la Tokyo. În acest moment, 67 de de cazuri pozitive au fost înregistrate în rândul delegațiilor aflate în staul olimpic. Pentru a putea concura, toți sportivii vor trebui să prezinte un test negativ cu mai puțin de șase ore înainte de intrarea în competiție. Aceștia se vor bate pentru medalii în fața unor tribune goale, măsură luată de Guvernul japonez în această lună din cauza evoluției crescătoare a numărului de cazuri pozitive din capitala japoneză.

CITEȘTE ȘI –>> MIHAELA BUZĂRNESCU, ÎN DRUM SPRE TOKYO! MESAJUL POSTAT DE JUCĂTOARE LA PLECAREA DIN ROMÂNIA

posibila anularejocuri olimpicepandemieToshiro Mutorealitatea