Suntem pregătiți pentru EURO 2020? Care sunt bazele de cantonament avizate de UEFA

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 01 februarie 2019, ora 17:41,
Euro 2020
Euro 2020

UEFA a transmis recomandările privind bazele de cantonament din Capitală în vederea turneului final EURO 2020. Mult lăudata bază a FCSB se regăsește pe această listă.

Potrivit site-ului Federației Române de Fotbal, UEFA a trimis celor 55 de țări participante în preliminariile Campionatului European ghidul bazelor sportive disponibile pentru turneul final din iunie 2020.

Bucureștiul figurează în ghidul UEFA cu următoarele recomandări:

1. Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia – cu drept de preemțiune pentru reprezentativa României. Staff-ul echipei naționale a notificat UEFA că își va exercita acest drept.
2. Academia FC Voluntari în tandem cu Hotel Caro
3. Baza de pregătire a FCSB din Berceni

Echipele calificate au libertatea de a-și alege locuri de cantonament și din afara recomandărilor UEFA. Astfel, lista oficială a bazelor de pregătire va fi anunțată la începutul anului 2020, după încheierea calificărilor și exprimarea opțiunilor fiecărei țări.

În scurt timp vor fi prezentate și recomandări de stadioane de antrenament, pentru echipele care vin să joace un singur meci în orașul respectiv și sunt cantonate în alt oraș gazdă. Noile stadioane prevăzute în București (Steaua, Giulești, Arcul de Triumf, Dinamo) intră în această a doua categorie.

Bucureștiul, alături de alte 12 orașe mari din Europa, a fost selectat să găzduiască trei meciuri din faza grupelor și o partidă din optimile de finală ale Campionatului European din 2020. Toate aceste meciuri vor avea loc pe Arena Națională.

bucurestifcsbbaze de pregatirecantonamentuefamogoșoaiafc voluntaristadioanebercenieuro 2020