Superliga – play-off: CFR Cluj – FCSB 0-1 şi bucureştenii mai fac un pas spre titlu

Articol de Dan Istratie - Publicat duminică, 14 aprilie 2024, ora 22:22,
superliga
superliga

 

Echipa bucureşteană FCSB a învins duminică seara, în deplasare, scor 1-0, gruparea CFR Cluj, în etapa a patra din play-off-ul Superligii. Diferenţa dintre liderul FCSB şi echipa de pe locul secund este de 13 puncte.

Bucureştenii au dominat startul de meci din Gruia şi după ce Răzvan Sava a respins în bară şutul lui Adrian Şut (min. 11), Florinel Coman a executat perfect o lovitură liberă şi a deschis scorul în minutul 16. Miculescu, pentru oaspeţi, şi Bîrligea, pentru gazde, au mai ratat ocazii şi la pauză FCSB a intrat cu avantaj de un gol.

În partea secundă Cristian Manea a trimis o lovitură de cap periculoasă, în minutul 47. Florinel Coman a şutat peste poartă în minutul 58, iar Ngezana a trimis cu capul alături opt minute mai târziu. Bîrligea a ratat o ocazie uriaşă în minutul 74, când a şutat de două ori spre poarta lui Târnovanu. Peter Michael a trimis şi el pe lângă poarta bucureştenilor, cu o lovitură de cap (min. 85). Finalul a fost încins, cu Aly Abeid eliminat şi meciul s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru FCSB, care conduce cu 44 de puncte în play-off, având 13 puncte avans faţă de echipa de pe locul secund, CFR Cluj, care a adunat 31 de puncte.

CFR CLUJ: R. Sava – Cr. Manea (Mogoş 78), M. Ilie (Kresic 58), Boben, Abeid – Muhar, K. Keita (El Kaddouri 70), Avounou (P. Michael 77) – C. Deac, Bîrligea, Otele. ANTRENOR: Francisc Dican

FCSB: Târnovanu – V. Creţu, Ngezana, Chiricheş, Radunovic – Lixandru, Ad. Şut, Olaru (Dawa 82) – Oct. Popescu (Radaslavescu 82), Miculescu (Antwi 89), Fl. Coman (Baba Alhassan 79). ANTRENOR: Elias Charalambous

Cartonaşe galbene: K. Keita 22, Boben 65 / Radunovic 81

Cartonaş roşu: Aly Abeid (CFR Cluj) minutul 90+10

Arbitri: Sebastian Colţescu – Valentin Avram, Andrei Constantinescu – Szabolcs Szabo

Arbitri VAR: Radu Petrescu – Alexandru Vodă

Observator: Octavian Şovre