Ţările de Jos – Franţa 0-0, în primul meci fără gol al turneului

Articol de Gabriel Ion - Publicat sâmbătă, 22 iunie 2024, ora 00:42,
Olanda – Franța 0-0
Olanda – Franța 0-0

Naţionala Franţei a încheiat la egalitate, la Leipzig, 0-0, cu echipei din Ţările de Jos, în Grupa D a turneului final Euro 2024.

Ţările de Jos şi Franţa au câte patru puncte

Meciul de la Leipzig a început cu ocazia lui Frimpong, care a şutat la poarta francez, însă Maignan a apărat excelent în minutul 1. Elevii lui Deschamps au replicat prin şutul lui Griezmann, respins de Verbruggen peste poartă în minutul 4.

Francezii au mai ratat o mare ocazie în minutul 13. Rabiot a scăpat singur spre poarta olandeză, în careul mic, însă nu a şutat şi a preferat să trimită balonul către Griezmann, însă acesta a fost prins pe picior greşit şi a luftat. Francezii, fără Mbappe, lăsat pe bancă, au redus din turaţie şi restul reprizei s-a disputat cu ambele echipe mulţumite de rezultatul alb.

La reluare, Marcus Thuram a şutat pe lângă poartă, în minutul 63, iar două minute mai târziu Griezmann s-a aflat faţă în faţă cu Verburggen, însă acesta din urmă a respins. Echipa Ţărilor de Jos a înscris în minutul 70, dar golul lui Xavi Simons a fost anulat pentru un ofsaid la Dumfries.

S-a încheiat 0-0, primul meci fără gol de la actualul turneu final şi, în grupa D, Ţările de Jos şi Franţa au câte patru puncte, Austria are trei şi ocupă locul al treilea, iar Polonia se află pe ultima poziţie, cu zero puncte.