TAS vine cu precizări în cazul Halep

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat marți, 28 noiembrie 2023, ora 12:26,
Simona Halep
Simona Halep

TAS a venit cu lămuriri în cazul Simonei Halep (32 de ani). Ea făcut apel la decizia ITIA, care a suspendat-o 4 ani, dar cazul nu a fost judecat. Fostul lider WTA nu apare nici pe lista viitoarelor audieri al tribunalului de la Lausanne.

Pe 12 septembrie, Simona Halep a fost suspendată vreme de 4 ani pentru două încălcări ale regulamentului anti-doping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi utilizat metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Dar pe lista oficială a audierilor, publicată pe site-ul oficial TAS, figurează cazuri care au date de judecare până pe 21 martie 2024. Printre ele nu se află și apelul Simonei. Iar Tribunalul Sportiv de la Lausanne a venit cu noi precizări în cazul lui Halep, explicând cum se fac programările.

„Datele audierilor sunt stabilite în funcție de disponibilitatea arbitrilor și a părților. De asemenea, este posibil ca mai multe audieri să aibă loc în aceeași zi.

Din aceste motive, este posibil (dacă schimbul de observații scrise a fost finalizat mai întâi) ca audierea să aibă loc înainte de 26 ianuarie 2024”, a fost răspuns TAS, potrivit Fanatik.

Așadar, este posibil ca în perioada următoare TAS să actualizeze lista audierilor și să includă acolo cazul Simonei. Rămâne de văzut dacă audierea va fi strecurată printre cazurile cu datele deja fixate sau va fi programată după luna martie.

tenisdopaj simona halepsimona halep