Tătărușanu, erou la AC Milan! Ce a scris presa din Italia despre portarul român! Momentul decisiv din acest sezon!

Articol de Mihai Dragomir - Publicat vineri, 27 mai 2022, ora 10:38,
Ciprian Tătărușanu, sursa foto: Profimedia Images
Ciprian Tătărușanu, sursa foto: Profimedia Images

AC Milan a cucerit titlul în Italia după 11 ani. Ciprian Tătărușanu, a devenit astfel campion alături de „Rossoneri”. Presa din „Cizmă” nu a uitat de contribuția goalkeeper-ului român, acesta fiind lăudat pentru performanțele sale din acest sezon.

Deși titularul de drept în poarta celor de la AC Milan este Mike Maignan, Tătărușanu a bifat câteva meciuri în această stagiune în lipsa portarului francez.

„Milan nu a câştigat Scudetto datorită vedetelor sale, ci datorită întregii echipe!”

„Diavolii au pus mâna pe trofeu şi datorită celor care de obicei rămân în planul secund. Acei jucători care au fost văzuţi ca rezerve, dar au răspuns cu profesionalism şi au avut evoluţii bune în momente de criză. Un lucru este clar: Milan nu a câştigat Scudetto datorită vedetelor sale, ci datorită întregii echipe.

Începem cu Tătăruşanu. Şase apariţii în campionat (plus trei în Champions League), când Maignan a fost operat pentru o leziune a ligamentelor de la încheietura mâinii stângi.

Cel mai înalt punct? Nu, cel mai mare şi decisiv: penalty-ul lui Lautaro apărat în derby-ul cu Inter din tur, care i-a permis lui Milan să remizeze şi să păstreze avantajul în duelurile directe.

A fost prezent şi când «diavolii» au învins-o pe Roma, 2-1, pe Stadio Olimpico. Minute pe teren: 540. Goluri primite: 10”, au scris cei de la Gazzetta dello Sport, conform Orange Sport.

Tătărușanu, ajuns la 36 de ani, a sosit la AC Milan în toamna anului 2020, de la Olympique Lyon. În cariera sa, portarul român a evoluat pentru Juventus București, Gloria Bistrița, Steaua, Fiorentina, Nantes, Lyon și AC Milan, în prezent.

#acmilanTătărușanu