Thomas Bach este impresionat de cercurile olimpice instalate pe Turnul Eiffel

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 12 iunie 2024, ora 21:33,
Cercuri olimpice
Cercuri olimpice

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat miercuri că a descoperit sâmbătă cercurile olimpice instalate pe Turnul Eiffel, un spectacol „uimitor” cu câteva săptămâni înainte de Jocurile de la Paris (26 iulie-11 august).

Cercurile olimpice au o greutate de 30 de tone

„Am trăit un moment destul de emoţionant sâmbătă după-amiază”, vrând să vadă cercurile olimpice instalate în noaptea de joi spre vineri, le-a povestit Thomas Bach membrilor comitetului executiv al CIO, reunit pentru zile la Lausanne.

Ajungând în Piaţa Trocadero, „plină de oameni” care priveau cercurile olimpice, Bach a văzut apusul soarelui şi Turnul Eiffel „schimbându-şi culoarea în bronz, apoi în aur”, cu „Domul Invalizilor luminat în planul din spate”. un spectacol „uimitor”.

„Noi am aşteptat câteva minute şi apoi a apus soarele: cercurile străluceau, a fost cu adevărat incredibil”, a spus el.

Cercurile olimpice, cu o greutate de 30 de tone, au fost instalate pe Turnul Eiffel, în noaptea de joi spre vineri, cu 50 de zile înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Paris.

Bach, care a asigurat luni că alegerile legislative din Franţa „nu vor perturba Jocurile Olimpice, a reiterat că Franţa „este la timp pentru a livra primele Jocuri în conformitate” cu reformele adoptate de CIO în 2014, la începutul mandatului său, vizând mai ales reutilizarea infrastructurii existente pentru a reduce costurile, în special.