Tite a anunţat lotul Braziliei pentru CM 2022! Surpriza uriașă pregătită de selecționer

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 07 noiembrie 2022, ora 22:43,
Tite a convocat un lot de 26 de jucători pentru Campionatul Mondial din Qatar care începe pe 20 noiembrie, 9 fiind atacanți
Tite a convocat un lot de 26 de jucători pentru Campionatul Mondial din Qatar care începe pe 20 noiembrie, 9 fiind atacanți

Selecţionerul Braziliei, Tite, a anunţat lotul pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar, o surpriză fiind convocarea lui, care pe 6 mai a împlinit 39 de ani.

Dani Alves este în lotul convocat de Tite pentru CM 2022, nu și Firmino

Tite, selecționerul Braziliei, a anunțat lotul de 26 de jucători pe care se va baza la Campionatul Mondial din Qatar, care începe pe 20 noiembrie. Una dintre surprize este neconvocarea atacantului Firmino, de la Liverpool, notează RMC Sport.

Nu este greu de dedus motivul pentru care „cormoranul” va vedea competițșia la televizor. Din atacul Braziliei vor face parte Antony, Gabriel Jesus, Gabriel Martinelli, Neymar, Pedro, Raphinha, Richarlison, Rodrygo și Vinicius Jr. probabil că Brazilia va fi singura națională din Qatar cu nouă atacanți în lot.

La fel surprinde și convocarea fundașului Dani Alves, care pe 6 mai a împlinit 39 de ani. El a plecat de la Barcelona în vară, după ce clubul catalan nu i-a prelungit contractul. Ulterior, a semnat un contract pe un an cu echipa mexicană UNAM Pumas.

Brazilia este singura națională prezentă la toate cele 21 de ediții de până acum. În plus, a câltigat cele mai multe trofee, 5. Regretul suporterilor brazilieni este că favoriții lor au câștigat ultima finală în 2002.

Naționala sud-americană face parte din Grupa G a Campionatului Mondial din Qatar și va debuta pe 24 noiembrie, împotriva Serbi. În continuare va juca împotriva Elveției (28 noiembrie) și Camerunului (2 decembrie).

Iată componența lotului Braziliei:

  • Portari: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)
  • Fundaşi: Bremer (Juventus Torino), Eder Militao (Real Madrid), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (Chelsea), Danilo (Juventus), Daniel Alves (Pumas), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla FC)
  • Mijlocaşi: Bruno Guimaraes (Newcastle United), Casemiro (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Lucas Paqueta (West Ham United)
  • Atacanţi: Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar Jr (PSG), Pedro (Flamengo), Raphinha (FC Barcelona), Richarlison (Tottenham), Rodrygo (Real Madrid), Vinicius Jr (Real Madrid).
titecampionatul mondial 2022braziliaqatar 2022dani alves