Tragedie în Germania! Un baschetbalist ucrainean refugiat a fost înjunghiat mortal

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 12 februarie 2024, ora 19:56,
Volodymyr Yermakov
Volodymyr Yermakov

Un baschetbalist ucrainean în vârstă de 17 ani, refugiat în Germania, a murit din cauza rănilor suferite după ce a fost înjunghiat.

Volodymyr Yermakov a fost înjunghiat mortal într-un oraş din nord-vestul Germaniei

Altercaţia a avut loc sâmbătă, într-un oraş din nord-vestul ţării, a anunţat poliţia locală. Volodymyr Yermakov jucase la categoriile de tineret ale echipei Ucrainei de baschet şi evolua în Germania pentru ART Giants Dusseldorf.

Victima se afla împreună cu alt jucător ucrainean, în vârstă de 18 ani, când au avut o altercaţie verbală cu tineri într-un autobuz din Oberhausen, un oraş din zona industrială Ruhr.

În staţia de autobuz, „cearta a degenerat într-o confruntare fizică” şi patru tineri au fost „grav răniţi prin înjunghiere”, potrivit unui comunicat al poliţiei districtului Essen.

Printre cei patru răniţi care au ajuns la spital se numără cei doi ucraineni, un sirian de 14 ani şi o adolescentă germano-libaneză de 13 ani, a precizat poliţia. Yermakov a murit din cauza rănilor suferite la spital.

Un adolescent de 15 ani suspectat de implicare în atac a fost arestat la domiciliu la câteva ore şi arestat preventiv sub acuzaţia de omor prin imprudenţă şi lovire şi alte violenţe. Un alt tânăr de 14 ani arestat iniţial a fost eliberat.

Volodymyr Yermakov se refugiase în Germania din cauza războiulului provocat de invazia Rusiei în Ucraina

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a cerut ca o anchetă privind incidentul „să fie efectuată cât mai curând posibil şi ca infractorul să fie adus în faţa justiţiei”.

Tinerii baschetbalişti au fost atacaţi cu cuţite pe stradă doar pentru că erau ucraineni”, a precizat Federaţia de baschet din Kiev. Poliţia nu a precizat motivul altercaţiei.

Volodymyr fugise din războiul provocat de invazia Rusiei în Ucraina şi se stabilise la Dusseldorf în 2023, potrivit echipei.

Uneori se întâmplă evenimente care te lasă fără cuvinte și sunt dincolo de capacitatea de a înțelege. Deplângem și ne luăm rămas bun de la tânărul nostru jucător, Volodymyr Yermakov, care a fost victima unui atac violent sâmbătă seara și a decedat.

Volodymyr era foarte popular în rândul antrenorilor, colegilor și prietenilor săi. Rămâne amintirea unei persoane tinere a cărei viață de zi cu zi a fost caracterizată de bucuria pură pentru viață și sport.

De asemenea, implicat în acest atac brutal a fost și colegul său, Artem Kozachenko, care din fericire a supraviețuit atacului și se află încă la spital. Îi urăm o recuperare bună și rapidă!”, au scris, într-un comunicat, cei de la ART Giants Dusseldorf.

Volodymyr Yermakov