Transfer de ultimă oră realizat de Farul Constanța! Anunțul făcut de echipa lui Gică Hagi

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 15 august 2022, ora 14:54,
Louis Munteanu a jucat 28 de meciuri la toate reprezentativele României, cu excepția celei de seniori, înscriind de 8 ori
Louis Munteanu a jucat 28 de meciuri la toate reprezentativele României, cu excepția celei de seniori, înscriind de 8 ori

Farul Constanța și AC Fiorentina au ajuns la un acord privind împrumutul jucătorului Louis Munteanu la formația lui Gheorghe Hagi.

Louis Munteanu este un produs al Academiei Gheorghe Hagi

Echipa de la malul mării a anunțat, pe site-ul oficial, că împrumutul este valabil până la finalul sezonului 2022/2023.

Născut la 16 iunie 2002, la Vaslui, Louis Munteanu este un produs al Academiei Gheorghe Hagi si a debutat în Liga 1 la 17 ani (27.10.2019), într-o partidă cu Dinamo.

Este dublu campion de juniori U19 al României și dublu căștigător al Cupei Italiei Primavera cu Fiorentina, pentru care a marcat 13 goluri în 40 de partide.

A evoluat până acum la toate echipele naționale U16, U17, U18, U19, U20 și U21. Mult succes și cât mai multe reușite în tricoul alb-albastru, Louis!”, anunță Farul Constanța pe site-ul oficial.

Impresarul Pietro Chiodi a negociat trecerea lui Louis Munteanu la Rapid

Oficialii clubului Rapid sperau să o folosească o parte din suma de transfer al lui Rareș Ilie la Nice pentru a-l aduce, sub formă de împărumut, pe Louis Munteanu de la Fiorentina.

Tehnicianul echipei giuleștene, Adrian Mutu, a rămas în relații bune cu oficialii grupării italiene, după ce a evoluat cinci sezoane, între 2006 și 2011, la echipa „viola”. În acea perioadă, el a marcat 70 de goluri în 143 de meciuri.

De altfel, impresarul jucătorului, Pietro Chiodi, s-a deplasat în România și a discutat cu conducerea grupării din Giulești un împrumut cu opțiune de cumpărare.

Jucătorul, care pe 16 iunie a împlinit 20 de ani, a început fotbalul la Vaslui, dar a ajuns în 2015 la Academia lui Gheorghe Hagi. A jucat 21 de meciuri la FC Viitorul (care în vara anului trecut a fuzionat cu Farul), marcând de 3 ori.

Fiorentina l-a transferat în toamna lui 2020 pentru 1,7 milioane de euro. De atunci, a jucat la echipa de juniori, Fiorentina Primavera, 40 de partide, în care a înscris de 13 ori și a dar 4 pase decisive.

louis munteanufiorentina