Tricolorii au făcut scor, la Chișinău, cu Republica Moldova! Daniel Paraschiv a marcat la un minut după debut

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 20 noiembrie 2022, ora 23:05,
Republica Moldova – România 0-5
Republica Moldova – România 0-5

Naționala de fotbal a României a învins reprezentativa Republicii Moldova cu 5-0 (2-0), pe Stadionul Zimbru din Chişinău, într-un meci amical.

Prima victorie în deplasare a tricolorilor cu Republica Moldova

Echipa antrenată de Edward Iordănescu a obţinut cea mai clară victorie a sa în duelurile cu Moldova, prin golurile înscrise de Olimpiu Moruţan (9), Denis Drăguş (40), Alexandru Cicâldău (61), Daniel Paraschiv (71–p) şi Adrian Rus (88).

Până la acest meci, tricolorii nu câştigaseră în deplasare cu Republica Moldova. România a deschis scorul prin Moruţan, cu un şut la vinclu din interiorul careului, după ce a fost servit de Puşcaş. Acesta a fost şi el aproape de gol (11), dar a trimis cu capul pe lângă poartă.

Drăguş a dublat avantajul echipei României cu un şut de la 16 metri, după o lansare de la Cicâldău. Jucătorul de la Standard Liege putea marca şi al doilea gol, însă a ratat lobul faţă în faţă cu portarul Celeadnic (42).

Tot România a marcat după pauză, Cicâldău transformând impecabil o lovitură liberă de la 22 de metri, direct în vinclul porţii adverse.

Daniel Paraschiv a marcat din penalty la un minut după debut

Debutantul Daniel Paraschiv a reuşit performanţa de a obţine penalty la prima sa atingere a mingii, după ce a fost faultat de Armaş. Tot atacantul de la FC Hermannstadt a transformat lovitura de pedeapsă (71), având cel mai fericit debut la naţională. Rus „a închis tabela” după un corner.

La gazde au jucat din primul minut Igor Armaş, Vadim Raţă, Vitalie Damaşcan, legitimaţi la FC Voluntari, şi Virgiliu Postolachi, de la UTA.

Moruţan, Paraschiv şi Rus au marcat primele lor goluri la naţională, iar Ştefan Târnovanu, Alexandru Pantea, Antonio Sefer şi Daniel Paraschiv au debutat în prima reprezentativă.

daniel paraschivrepublica moldova