‘Tricolorii’ fac calcule înaintea meciului cu Norvegia! Care sunt scenariile pentru calificarea la EURO 2020

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 13 octombrie 2019, ora 12:28,
Keseru_Norvegia-768×506
Keseru_Norvegia-768×506

Naționala României mai are de jucat trei meciuri din preliminariile EURO 2020 și depinde doar de propriile evoluții pentru a obține calificarea la turneul final. Urmează ‘finalele’ cu Norvegia și Suedia de pe Arena Națională, iar ‘tricolorii’ nu-și permit pași greșiți.

După 3-0 în Insulele Feroe, România ocupă locul 3 în grupa F, în urma Spaniei și Suediei.

Norvegia a egalat Spania din penalty în prelungiri. Marți, #LuptamImpreuna cu 30.000 de copii în tribunele Arenei Naționale să îi învingem pe nordici❗? bit.ly/ROU_oct

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Sâmbătă, 12 octombrie 2019

România – Norvegia se joacă marți, de la ora 21:45, la București. Iată care sunt scenariile pentru o clasare a României pe unul dintre primele două locuri și implicit calificarea la EURO 2020.

Învingem Norvegia:

  • Ajungem la 16 puncte și scoatem Norvegia (10 puncte) definitiv din lupta pentru calificare.
  • Depindem numai de noi pentru calificare: dacă vom învinge și Suedia (ajungem la 19 puncte), iar suedezii nu reușesc să câștige contra Spaniei (ar rămâne cu 14 sau 15 puncte), vom fi calificați înaintea ultimului nostru joc de la Madrid.

Remizăm cu Norvegia:

  • Dacă Suedia nu reușește să obțină punct(e) contra Spaniei, noi suntem obligați să o învingem în noiembrie. Iar în acest caz se va ajunge, cel mai probabil, la „clasament în trei”, între România, Suedia și Norvegia.
  • Norvegia ar fi eliminată din start, iar bătălia s-ar da la golaveraj între noi și Suedia. De aceea va fi nevoie de o victorie la cel puțin două goluri contra nordicilor.

Cum arată acum clasamentul în 3:

1. Suedia 3 jocuri / 5 puncte (6-5), 2. Norvegia 3j / 3p (6-6), 3. România 2j / 1p (3-4)

  • Dacă Suedia obține cel puțin un punct contra Spaniei, tricolorii sunt obligați să învingă Suedia și să scoată cel puțin același rezultat contra ibericilor la Madrid, în noiembrie. În același timp, rezultatul contra suedezilor trebuie să fie mai bun decât cel obținut de ei la Stockholm (victorie cu 1-0 sau la două goluri diferență).

Pierdem cu Norvegia:

  • Nordicii ar trece peste noi la meciuri directe și chiar dacă am învinge atât Suedia, cât și Norvegia, am fi în afara primelor două locuri, ținând cont de programul ușor al Norvegiei.

Programul primelor clasate în grupa F:

Spania: Suedia (deplasare), Malta (acasă), România (acasă)
Suedia: Spania (a), România (d), Feroe (a)
România: Norvegia (a), Suedia (a), Spania (d)
Norvegia: România (d), Feroe (a), Malta (d)

CITEȘTE ȘI -> Selecționerul Norvegiei a prins curaj după egalul cu Spania! „Să câștigăm în România”

calificaresuediacalculeeuro 2020grupapuncteromanianorvegiaspaniaechipa nationala