„Tricolorii” nu se tem de grupa de la CE 2024: „Ne vom lupta de la egal la egal cu fiecare echipă”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 02 decembrie 2023, ora 23:04,
Naționala de fotbal a României
Naționala de fotbal a României

Naționala României a fost repartizată în Grupa E a Campionatului European de fotbal, care va avea loc în Germania, între 14 iunie și 14 iulie 2024.

Ne vom lupta de la egal la egal cu fiecare echipă din grupă!”, este convins Ianis Hagi

„Tricolorii” vor debuta pe 17 iunie, la Munchen, împotriva echipei venită din play-off, adică Israel, Islanda, Bosnia-Herţegovina sau Ucraina.

Urmează partida cu Belgia, programată pe 22 iunie, la Koln, și cea împotriva Slovaciei, pe 26 iunie, la Frankfurt. În optimile de finală se califică primele două clasate în fiecare grupă plus patru dintre cele mai bune echipe de pe locul 3.

Ianis Hagi, care a marcat golul victoriei în meciul decisiv cu Israel, a declarat că „tricolorii” îşi doresc să se califice în optimile de finală ale EURO 2024 la fotbal, fără a subestima adversarii din Grupa E.

Ne vom lupta de la egal la egal cu fiecare echipă din grupă! Vrem să ne calificăm mai departe, dar fără să ne subestimăm adversarii. Suntem la Campionatul European, iar fiecare echipă care este aici şi-a câştigat dreptul prin muncă!”, a spus Ianis Hagi.

O grupă bună, o grupă echilibrată, chiar dacă Belgia pleacă favorită, dar cu siguranţă va fi o luptă strânsă. Îmi doresc să dăm totul pentru fiecare punct, pentru fiecare victorie, aşa cum am facut-o în preliminarii, iar la finalul celor trei meciuri să ne calificăm mai departe! Hai, România!”, a completat Răzvan Marin.

Avem încredere în noi”, susține Andrei Burcă

Fundaşul Radu Drăguşin este arătat încrezător că România se va califica în optimile de finală ale competiţiei din Germania.

O grupă care ne dă speranţe mari, o să mergem în Germania foarte încrezători şi doar cu gândul de a trece mai departe de faza grupelor. Este Campionatul European, sunt prezente cele mai bune echipe din Europa! Orice se poate întâmpla, iar eu am încredere că împreună o să obţinem rezultatele pe care noi ni le dorim!”, a spus el, potrivit site-ului FRF.

Am urmărit tragerea împreună cu Florin Tănase (n.r. – colegul lui de la Al-Okhdood) şi cred că se poate compara cu grupa noastră de calificare.

Avem Belgia favorită, dar cu care ne vom putea bate, şi după vin celelalte trei care se vor lupta pentru a se califica mai departe. Ne aşteaptă meciuri dificile, dar trebuie să avem încredere în noi şi să continuăm acest drum bun pe care l-am început.

Această calificare a fost doar un prim pas! Trebuie să ne pregătim foarte bine pentru că mergem la EURO având cea mai bună defensivă, iar acest lucru ne obligă!”, a precizat Andrei Burcă.

razvan marinandrei burcăianis hagiradu dragusin