Turcia a învins Georgia cu 3-1 la EURO 2024

Articol de Gabriel Ion - Publicat marți, 18 iunie 2024, ora 21:49,
Turcia
Turcia

Naţionala Turciei a învins, la Dortmund, scor 3-1, echipa naţională a Georgiei, într-un meci din grupa F a turneului final Euro 2024.

Georgienii au ratat de două ori ocazia egalării în prelungiri

La Dortmund, turcii au avut prima mare ocazie a meciului, prin bara lui Kaan Ayhan din minutul 10, iar în minutul 25 Mert Muldur a deschis scorul cu un şut superb din voleu.

După numai două minute Kenan Yildiz a înscris şi el, dar golul a fost anulat după consultarea VAR, din cauza unui ofsaid cât un vârf de gheată al atacantului turc.

Scorul a rămas 1-0, lucru care le-a dat aripi georgienilor şi egalarea a picat în minutul 32, când Kochorashvili a pasat în careu şi Mikautadze, elevul lui Boloni la Metz, a înscris la colţul scurt.

Acelaşi Mikautadze a trimis foarte aproape de bara din dreapta a lui Mamardashvili, iar la pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1.

Portarul georgian a intervenit la lovitura liberă a lui Hakan Calhanoglu din minutul 57, dar nu a mai avut ce face în minutul 66, la execuţia extraordinară a lui Arda Guler, şut de la 26 de metri.

Reacţia georgienilor a venit repede, Kochorashvili şutând în bară în minutul 70. Elevii lui Montella au trecut pe lângă gol în minutul 87, când Mamardashvili a intervenit excelent la lovitura de cap a lui Yusuf Yazici.

Georgienii au ratat de două ori ocazia egalării în prelungiri: prima oară Kochorashvili şi Mikautadze s-au încurcat reciproc şi mingea a trecut pe lângă poartă, iar a doua oară balonul a lovit bara în minutul 90+6, fiind apoi scos în corner.

Şi cum elevii lui Sagnol atacau şi cu portarul, Kerem Akturkoglu a scăpat pe contraatac şi a înscris în poarta goală, Turcia impunându-se cu 3-1 în faţa debutantei Georgia.