Tyson Fury renunță definitiv la box! Campionul mondial al greilor a făcut anunțul de ziua lui

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 12 august 2022, ora 18:12,
Tyson Fury a disputat 33 de meciuri la profeniosim, obținând 32 de victorii și o remiză. Pe 28 noiemb rie 2015 l-a învins pe celebrul Wladimir Klitschko prin decizie unanimă
Tyson Fury a disputat 33 de meciuri la profeniosim, obținând 32 de victorii și o remiză. Pe 28 noiemb rie 2015 l-a învins pe celebrul Wladimir Klitschko prin decizie unanimă

Pugilistul britanic Tyson Fury, campion mondial la categoria grea, a anunțat, chiar în ziua în care a împlinit 34 de ani, că nu va mai urca niciodată în ring.

Tyson Fury a anunțat că se retrage din box în ziua în care a împlinit 34 de ani

Tyson Fury a împlinit 34 de ani vineri, 12 august, zi în care a decis să-și anunțe retragerea definitivă din box. „Le mulțumesc tuturor celor care au avut o contribuție în cariera mea de-a lungul anilor.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Tyson Fury (@tysonfury)

După multe conversații lungi, am decis să mă retrag. În ziua în care împlinesc 34 de ani spun ‘Bon voyage’”, a fost anunțul lui Tyson Fury făcut pe contul personal de instagram.

Evident, fostul, de-acum, sportiv nu a uitat-o pe soția lui. „Recunoștință lui Paris Fury, care m-a ajutat mai mult decât oricine.

Și mai presus de toate, mulțumesc, Doamne! Ne vedem de cealaltă parte (n.r. – a ringului). 2008-2022”, a mai scris Tyson Fury.

Tyson Fury a respectat promisiunea făcută soției lui, Paris

Interesant este că britanicul anunțase, chiar la începutul acestei săptămâni, că va reveni în ring împotriva lui Derek Chisora și chiar și-a numit un nou antrenor, Isaac Lowe.

După ce l-a făcut knockout pe Dilian Whyte în aprilie pentru a-și păstra centura WBC de la categoria grea, „The Gypsy King” anunța că nu va mai intra într-un ring de box.

I-am promis soției mele, Paris, că după al treilea meci cu Wilder mă voi retrage și am vrut să mă țin de cuvânt, dar am primit oferta de a lupta pe Wembley, acasă, și cred că fanii mei meritau să primească asta”, a spus Tyson Fury la acel moment.

Tyson Fury nu mai știa, după meciul cu Deontay Wilder din 9 octombrie, de câte ori a fost trimis la podea

Campionul mondial la categoria grea susține că decizia de a pune punct carierei sale a fost luată după trilogia cu Deontay Wilder.

L-am făcut knock out în runda a 11-a, dar nu a fost doar o plimbare prin parc și apoi să mergem la vestiare. Simțeam o greutate la ceafă și aveam umflături din cauza pumnilor.

Nu știam dacă aveam leziuni cerebrale, nu știam ce se întâmplă cu mine. Mi-a fost foarte frică, pentru că aveam acele umflături uriașe la ceafă. Mă gândeam că pot să am leziuni cerebrale.

Suferisem o comoție și nu îmi aminteam nimic. Presupun că, atunci când ești pus la podea în acest fel, nu îți amintești prea multe.

Mă gândeam: ‘Am fost pus la podea de 4 ori?’ De fapt, fusesem trimis la podea de două ori. M-am gândit: ‘Știi ceva? Cred că e mai bine să mă retrag’. Asta a fost după al treilea meci cu Wilder”, a spus Fury, potrivit The Sun.

Carieră impresionantă la profesioniști pentru Tyson Fury

Englezul a urcat prima dată în boxul profesionist pe 6 decembrie 2008, când l-a învins pe Béla Gyöngyösi (Ungaria), printr-un KO tehnic. După mai puţin de un an, în septembrie 2009, devenea campionul Marii Britanii la categoria grea, la al 8-lea meci din carieră.

A avut nevoie de 6 ani pentru primul mare succes al carierei: victoria la puncte, decizia fiind unanimă, în fața ucraineanului Wladimir Klitschko, meci în urma căîruia a câștigat centurile WBA, IBF, WBO, IBO şi The Ring.

Ulterior a avut probleme cu alcoolul și drogurile, a fost suspendat pentru o perioadă de timp și a revenit în ring în iunie 2018.

După remiza cu Wilder, a obținut alte două victorii, după care l-a pus la podea pe american în runda a 7-a a meciului din 20 februarie 2020. Dacă atunci arbitrul a oprit meciul, pe 9 octombrie 2021 a fost un KO curat, venit în runda a 11-a.

tyson fury