UEFA a blocat un transfer la Manchester United

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 20 iunie 2024, ora 15:45,
Manchester United
Manchester United

Jean-Clair Todibo nu va putea părăsi OGC Nice pentru Manchester United în această vară. Posibilul transfer al fundaşului francez a fost blocat de UEFA din cauza regulilor acesteia privind cluburile care împart acelaşi acţionar şi joacă în aceeaşi competiţie europeană, potrivit News.ro.

În acest caz, grupul Ineos deţine OGC Nice şi este acţionar majoritar la Manchester United. Ambele cluburi sunt implicate în Liga Europa pentru sezonul următor.

Într-un interviu publicat joi, de Bloomberg, omul de afaceri britanic Jim Ratcliffe, şeful Ineos, a deplâns veto-ul UEFA: „Au spus că îl putem vinde unui alt club din Premier League, dar nu îl putem vinde celor de la Manchester United. Dar asta nu este corect faţă de jucător şi nu văd ce are UEFA de câştigat”.

Acest lucru s-ar putea întâmpla din nou, având în vedere alte parteneriate în fotbal. Manchester City şi Girona FC vor concura în Liga Campionilor în sezonul următor, ca parte a City Football Group. Estac Troyes este, de asemenea, membru al grupului şi va finaliza în curând vânzarea lui Savio către Manchester City. Cu toate acestea, deoarece clubul francez nu este implicat în Liga Campionilor, UEFA nu poate să se opună prin veto la această tranzacţie.

Ineos, care deţine OGC Nice din 2019, a achiziţionat o participaţie de 23% la Manchester United în decembrie anul trecut. Deşi nu deţine o participaţie majoritară la clubul englez, grupul, specializat în produse chimice, are un cuvânt de spus în chestiuni sportive.

Cu o valoare de piaţă estimată la 35 de milioane de euro de Transfemarkt, Jean-Clair Todibo mai are trei ani de contract cu OGC Nice.

uefamanchester united