Uite cum își motivează Dan Petrescu elevii! ”Te simți zăpăcit de presiune!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 28 octombrie 2020, ora 13:30,
petrescu
petrescu

Dan Petrescu a luat titlul cu Unirea Urziceni în 2009, o mare surpriză la acea vreme. În trupa lui Petrescu în acel an, Cristi Dănălache a povestit cum îi ținea „Bursucul” în priză pe fotbaliștii săi.

Dănălache, actualmente jucător în liga a treia la CSA Steaua, a rememorat sezonul 2008-2009 intrat în istoria fotbalului românesc, când a devenit campion național cu Unirea Urziceni, echipă antrenată de Dan Petrescu.

„Să nu mai pot psihic, nu a fost cazul, dar să te duci în cameră să te simți zăpăcit de presiunea pe care o pune, da, au fost momente. Câteodată sunt benefice. Presiune e de peste tot, de la spectatori, de la antrenor. Indiferent de adversar, era aceeași presiune. Chiar era o presiune mai mare atunci când jucam cu echipe mai slab cotate. Chiar țin minte că înainte de un meci cu Gloria Buzău toată săptămâna ne-a certat că ne pregătim slab, că nu suntem conectați la meci.

Vineri cred sau chiar în ziua meciului ne-a spus că la cum ne prezentăm mai mult de un 0-0 nu putem scoate la Buzău. A fost un meci greu. Abia, abia 5-0. La un moment dat, dacă stai 2-3 cu același antrenor, începi să cunoști felul lui de a fi și nu te mai afectează la fel de mult ca la început. E adevărat, primul impact este destul de greu de trecut”, a povestit Dănălache, pentru ProSport.

Citește și EXCLUSIV | Nu toți dinamoviștii sunt speriați. Giani Kiriță crede în proiectul spaniol și cere timp pentru Contra

unirea urziceniCristi Dănălachedan petrescurealitatea