ULTIMA ORĂ | Când se va relua Liga 1 și ce reguli trebuie respectate. Anunțul ministrului Sportului

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 26 mai 2020, ora 21:29,
ionut stroe ministrul sportului

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că Liga 1 va fi reluată în weekendul 13-14 iunie, dar vor fi reguli stricte pentru desfășurarea competiției, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Tot astăzi, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) le-a transmis celor 14 cluburi protocolul privind antrenamentele colective şi desfășurarea meciurilor în condiţii speciale. Detalii AICI!

Mai sunt 8 etape de jucat din play-off și 12 runde din play-out-ul Ligii 1. Primul derby din play-off este CFR Cluj – FCSB.

Este o așteptare foarte mare a publicului pentru Liga 1. Putem estima că, dacă evoluția va fi una pozitivă, în weekendul 13-14 iunie vom avea Liga 1 repornită. Probabil pe 2 iunie, vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligii 1 de fotbal.

Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public.

Va fi un sistem foarte complex de reguli sportive și medicale pentru această competiție. Testarea pentru COVID se va face pentru echipe și pentru toți cei care participă cu 2-3 zile înainte de meci, la fel și pentru ceilalți oficiali, pentru arbitri, pentru delegați, observatori.

Din păcate, în faza incipientă, competițiile în România vor fi fără public. Dacă lucrurile evoluează în sens pozitiv, probabil că vom ajunge și în acel moment„, a spus Ionuț Stroe la Digi24.

Noutăți despre redeschiderea Ligii 1 la fotbal și a sportului pentru copii, în direct la Digi24

Publicată de Ionuț Stroe pe Marţi, 26 mai 2020

Pe terenul de joc, tunelul de acces și vestiare vor fi acceptate maximum 100 de persoane.

CITEȘTE ȘI -> Atac frontal la Ministrul Sportului, pe tema noilor stadioane! “Trebuia să spună clar”

coronavirusmtsministrul sportuluiliga 1ionut stroe
edi-iordanescu-scaled

Edi Iordănescu, detalii despre plecarea de la CFR Cluj: „A existat un cumul de factori”

WhatsApp Image 2021-06-11 at 21.47.17

Viața bate filmul în familia lui Mircea Sandu: „Decesul a survenit chiar lângă mine”