ULTIMA ORĂ | Ce oraș va găzdui confruntarea România – Rusia, din Grupa Mondială a Fed Cup

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 22 octombrie 2019, ora 15:20,
fed cup

Federația Română de Tenis a anunțat că meciul România – Rusia, din Grupa Mondială a Fed Cup, se joacă la Cluj-Napoca, în februarie 2020. Echipa câștigătoare se califică la Turneul Final de la Budapesta.

Meciurile de play-off vor avea loc pe 7 și 8 februarie 2020. Turneul final de la Budapesta este programat pentru aprilie 2020.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a găzduit, până acum, alte patru importante întâlniri ale echipei de Fed Cup a României: în 2016, cu Cehia și Germania, și, în 2018, cu Canada și Elveția.

În cazul unei victorii cu Rusia, România se va număra printre cele 12 echipe care își vor disputa titlul de campioană în Fed Cup, turneul final urmând a avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta.

România se bazează pe Simona Halep, dar prezența acesteia la confruntarea din play-off este pusă sub semnul întrebării. Halep s-a declarat nemulțumită de noul format al Fed Cup, prin care a fost eliminată șansa de a juca pe teren propriu, cu trofeul pe masă.

Cel mai bine clasate jucătoare din Rusia la ora actuală sunt: Anastasia Pavliucenkova (locul 30 WTA), Ekaterina Alexandrova (35 WTA), Veronika Kudermetova (41 WTA), Svetlana Kuznețova (55 WTA), Anna Blinkova (59 WTA), Daria Kasatkina (70 WTA).

cluj napocarusiagrupa mondialafed cupromaniafederația română de tenissimona halepfrt
keseru

Ludogorets a rămas cu un singur jucător român în lot

Austria – Macedonia de Nord

EURO 2020 | Fost internațional român, după evoluția nord-macedonenilor: „Făceam mai mult”