ULTIMA ORĂ | Fotbalul din România a fost suspendat, pe fondul pandemiei de coronavirus! Anunțul FRF

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 12 martie 2020, ora 13:51,
coronavirus
coronavirus

Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile fotbalistice din țară până la data de 31 martie, având în vedere pandemia de coronavirus. În aceste condiții, meciul României cu Islanda din play-off-ul pentru EURO 2020 are șanse mici să se joace.

Meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie.

În funcție de evoluția situației la nivel național, măsura FRF poate fi prelungită.

Decizia vine după ce, în urmă cu două zile, FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal.

Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie„, se arată în comunicatul Federației Române de Fotbal.

Tot astăzi, Avocatul Poporului i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să decreteze stare de urgență în România, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Meciul Islanda – România, în play-off-ul pentru calificarea la EURO 2020, este programat pe 26 martie, de la ora 21:45, la Reykjavík.

În acest moment, au fost confirmate 85 de cazuri de coronavirus în Islanda. Cu toate acestea, nu s-a înregistrat niciun deces și nicio persoană în stare gravă.

CITEȘTE ȘI -> Becali nu se teme de coronavirus și nu vrea întreruperea Ligii 1! “Unde se face Sfânta Liturghie, boala mai greu intră”

liga 1amânarepresedinteavocatul poporuluistare de urgentafrfcoronavirusklaus iohannis