UPDATE | Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter, alături de una dintre fiice

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 26 ianuarie 2020, ora 23:43,
kobe-bryant
kobe-bryant

UPDATE 00:40 Poliția din Los Angeles a anunțat că 9 persoane au murit în urma accidentului de elicopter: pilotul și alte opt persoane. Identificarea trupurilor neînsuflețite nu a fost efectuată deocamdată.

UPDATE 23:40 Una dintre fiicele baschetbalistului american, Gianna Bryant (13 ani), se află printre victimele accidentului aviatic, potrivit CNN.

Din informațiile preliminare, Kobe Bryant voia să ajungă la un meci de baschet în Los Angeles, alături de fiica lui, Gianna Maria-Onore. La bordul elicopterului se mai aflau o tânără jucătoare de baschet și unul dintre părinții ei.

Gianna Maria-Onore Bryant era o jucătoare de baschet talentată, fiind legitimată la echipa Los Angeles Lady Mamba.

Kobe Bryant era căsătorit cu Vanessa Laine Bryant și mai avea trei fiice: Natalia Diamante (17 ani), Bianka Bella (3 ani) și Capri Kobe (7 luni).


Fostul baschetbalist american Kobe Bryant (41 de ani) a murit în urma unui accident de elicopter în statul american California. Autoritățile americane au anunțat că toți cei cinci pasageri ai elicopterului au decedat.

Cauza acestui accident nu este deocamdată cunoscută. Potrivit martorilor, elicopterul a pierdut brusc altitudine și s-a prăbușit pe un deal din zona Calabasas.

Kobe Bryant, considerat unul dintre cei mai buni baschetbaliști din istorie, a jucat în NBA între 1996 și 2016, doar pentru Los Angeles Lakers. 

A câștigat cinci titluri în NBA, fiind ales de două ori cel mai bun jucător al sezonului. Este al patrulea cel mai bun marcator din istoria NBA, depășindu-l pe Michael Jordan.

Mai mult, Bryant este unul dintre cei şapte jucători din istorie care au marcat peste 30.000 de puncte în carieră în liga profesionistă nord-americană de baschet.

Dublu campion olimpic, Kobe Bryant a bifat și o performanță în afara terenului de baschet, câștigând Premiul Oscar în 2018, pentru cel mai bun scurtmetraj de animație. ‘Dear Basketball’ este un film de cinci minute care se bazează pe o scrisoare de dragoste față de sport pe care a redactat-o în 2015.

Sportivul american era căsătorit și avea patru fiice. Cea mai mică dintre ele s-a născut în iunie 2019.

suahalep felicitari pentru buzarnescuaccidentKobe Bryantelicopter