ULTIMA ORĂ | Scandal uriaș în Bulgaria! Au căzut capete după incidentele rasiste de la meciul cu Anglia

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 15 octombrie 2019, ora 16:05,
fani-bulgaria

Preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal, Borislav Mihailov, a fost forțat să demisioneze ca urmare a incidentelor rasiste din timpul meciului Bulgaria – Anglia, scor 0-6, în preliminariile EURO 2020.

Inițial, Mihailov nu a vrut să-și dea demisia, dar au existat presiuni din partea premierului bulgar Boiko Borissov, care a cerut suspendarea oricărei relaţii cu actuala conducere a Federaţiei Bulgare de Fotbal, inclusiv pe parte financiară.

Meciul dintre Bulgaria și Anglia de la Sofia a fost întrerupt de două ori din cauza comportamentelor rasiste din tribune, la adresa unor fotbaliști englezi. Au fost filmate inclusiv saluturi naziste și strigăte de maimuță.

Am luat această decizie ca o consecință a tensiunilor recente, care au creat un mediu care este în detrimentul fotbalului din Bulgaria și al Federației Bulgare de Fotbal. Îmi exprim disponibilitatea fermă de a continua să ajut la dezvoltarea fotbalului din Bulgaria în toate modurile posibile„, a spus Borislav Mihailov într-un comunicat citat de BBC.

Jucătorii englezi vizaţi de insultele rasiste au fost fundaşul Tyrone Mings şi atacanţii Marcus Rashford şi Raheem Sterling. Federația Engleză s-a declarat șocată de aceste incidente și a cerut luarea unor măsuri drastice.

„Îmi pare rău că Bulgaria este reprezentată de astfel de idioți pe stadion. În fine…6-0 și ne întoarcem acasă, măcar ne-am făcut treaba. O călătorie ușoară fanilor noștri, v-ați descurcat bine”, a scris Raheem Sterling pe Twitter, după meciul de la Sofia.

Borislav MihailovangliaBoiko Borissovmecifederatia bulgara de fotbalbulgariapremierul bulgarieidemisierasismscandal
Luis Suarez bite

EURO 2020 VIDEO | Luis Suarez e istorie! Cine l-a urmat și și-a mușcat adversarul în Franța – Germania

germania franta profimedia

EURO 2020 | VIDEO | Franţa – Germania 1-0. Un autogol a făcut diferenţa