ULTIMA ORĂ | Un oraș important din România va avea stadion nou

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 03 septembrie 2019, ora 16:33,
stadion-chindia
stadion-chindia

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a anunțat că va fi construit un nou stadion la Timişoara, cu 30.000 de locuri, pe locul actualei arene ‘Dan Păltinișanu’. 

În prezent, orașul de pe Bega nu are nicio echipă în Liga 1, dar are două echipe în Liga a 2-a: Ripensia Timișoara și ASU Politehnica Timişoara. 

Potrivit Consiliului Judeţean Timiş, documentaţia necesară realizării noii arene sportive a intrat în licitaţie publică, iar Compania Naţională de Investiţii (CNI) a alocat 700.000 de lei pentru această etapă.

Studiile de fezabilitate și licitațiile vor dura 4-5 luni, astfel că lucrările la stadion ar trebui demarate la începutul anului 2020.

Se propune demolarea actualului stadion şi apoi construirea unui complex sportiv cu tribune acoperite. Sporturile principale avute în vedere sunt fotbalul şi rugby-ul. 

Noul stadion va fi omologat Categoria UEFA 4, cu 30.000 de locuri. Astfel, se vor putea juca la Timișoara meciuri de Liga Campionilor, Campionat European sau Campionat Mondial. 

Potrivit Companiei Naționale de Investiții, stadionul ‘Dan Păltinişanu’, construit în anii ’60, se află într-o stare precară privind rezistenţa construcţiei şi nu mai prezintă siguranţă.

compania națională de investițiitimisoarastadionconsiliul judetean timispoli timisoara