Un american va juca pentru naționala României: „Este o binecuvântare, sunt de-a dreptul încântat”

Articol de Realitatea Sportivă null - Publicat miercuri, 24 februarie 2021, ora 18:41,
romania
romania

A fost aproape să se retragă din cauza accidentărilor, însă a dobândit cetățenia română și o să joace in echipamentul naționalei. Este vorba despre Patrick Richard (31 de ani), originar din SUA. 

Cel poreclit ‘Petrică din Ardeal’ este al treilea american naturalizat după Giordan Watson și Kris Richard. Toți 3 au fost doriți insistent de selecționerul primei reprezentative.

Patrick Richard este dornic să reprezinte România la competițiile internaționale.

Este o binecuvântare, sunt de-a dreptul încântat că am fost luat în calcul pentru a primi cetăţenia română. Mă simt foarte bine aici, după cum ştie toată lumea. De abia aştept să joc la echipa naţională.

Ştiu cum pot să contribui la naţională, îmi place să fiu un lider şi admir mult actuala reprezentativă. I-am văzut pe jucătorii tineri, mi-a plăcut cum au evoluat în ultimele meciuri. Există mulţi baschetbalişti talentaţi în România, iar eu vreau să îi ajut să îşi atingă obiectivele.

Cred că putem să creştem împreună la echipa naţională”, a declarat potrivit Patrick Richard, potrivit Pro Sport.

Patrick Richard. Foto: Profimedia

Patrick Richard este un jucător extrem de important pentru U-BT Universitatea Cluj. Echipa se află pe prima poziție cu 24 de puncte la egalitate cu CSU Sibiu, în prima ligă de baschet. Sportivul este unul dintre cei mai îndrăgiți jucători de la Cluj.

Citește și –> VIDEO | Un american a reușit un coș de senzaţie! Fază spectaculoasă în Spania

americanU-BT Universitatea Clujbaschetrealitateapatrick Richard