Un campion la box a murit după ce a fost bătut de doi adolescenți, la Bacău – Motivul conflictului este halucinant

Articol de Dan Istratie - Publicat joi, 07 iulie 2022, ora 14:14,
salvare
salvare

Moarte cutremurătoare a unui fost campion la box, care la sfârșitul anilor 80 se bătea, de la egal la egal, cu marele campion Francisc Vaștag. Mihăiță Nițulescu a fost ucis, miercuri seară, după o bătaie în stradă, în urma unui conflict spontan izbucnit în fața unei școli din Bacău. În urmă cu o lună, Nițulescu își pierduse fratele.

”Bărbatul omorât ar fi dat peste oglinda unei dubițe. Doi tineri puși pe scandal au coborât din mașină, iar unul dintre ei l-a lovit cu pumnul. Omul a căzut din picioare ca secerat în mijlocul străzii, iar atacatorii au fugit”, a povestit un un martor din zonă, care-l cunoștea pe Nițulescu.

”În data de 6 iulie, în jurul orei 19.35, polițiștii băcăuani au fost sesizați prin apel 112 despre un conflict spontan produs într-un cartier din municipiul Bacău. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au stabilit identitatea victimei, un bărbat de 53 din municipiul Bacău al cărui deces a fost constatat de echipajul de ambulanță sosit la fața locului. În urma activităților desfășurare au fost identificate două persoane care au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. În cauză se continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău,”, ne-a declarat inspectorul Măriuca Amariei, de la IPJ Bacău.

Mihăiță Nițulescu, campion național la box în anii 80-90, a fost un copil sărac, crescut la Casa de Copii Târgu Ocna, dar prin muncă şi-a clădit o carieră sportivă.

Finalele Campionatelor Naţionale de box din anul 1989 au avut loc în luna noiembrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, turneul desfăşurân­du-se sub egida Daciadei. Pe listele de concurs la cele 12 categorii de greutate au fost înscrişi 112 pugilişti din întreaga ţară, care trecuseră cu bine de turneele de calificare zonale.

În ring au urcat nume mari, precum Francisc Vaştag, Rudel Obreja (fostul președinte al Federației Române de Box), ambii medaliaţi cu aur, respectiv cu bronz, la Campionatele Mondiale de la Moscova, dar și Vasile Cîtea, actualul președinte al Federației Române de BOX), Leonard Doroftei, Nicolae Aliuţă, fratele mai mare al fotbalistului Ma­rian Aliuţă, și multe alte nume mari ale boxului românesc din perioada de Aur.