VIDEO | Un cunoscut fotbalist a recunoscut că este homosexual. Este primul fotbalist profesionist în activitate care a anunţat asta

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021, ora 15:16,
Cuplu gay. Foto: Profimedia
Cuplu gay. Foto: Profimedia

Jucătorul echipei australiene Adelaide United Josh Cavallo este primul fotbalist profesionist în activitate care anunţă că este homosexual, informează BBC, citată de news.ro.

Sportivul în vârstă de 21 de ani a scris pe reţelele de socializare că se simte în sfârşit confortabil să vorbească despre ceva personal.

Sunt fotbalist şi sunt gay. Tot ceea ce vreau să fac este să joc fotbal şi să fiu tratat în mod egal„, a spus mijlocaşul, într-o înregistrare video.

Acesta a admis că trăiește o viaţă dublă, adăugând că „este obositor”.

A fost un drum lung să ajung în acest punct al vieţii mele, dar nu aş putea fi mai fericit de decizia mea de a face cunoscut acest lucru. Mă lupt cu sexualitatea mea de şase ani şi mă bucur că pot să pun capăt speculaţiilor„, a declarat jucătorul.

Cavallo a considerat iniţial că oamenii ar gândi altfel despre el când ar afla: „Ar începe să spună lucruri rele despre mine sau să-şi bată joc de mine. Nu este cazul. Câştigi astfel mai mult respect de la oameni.”

Primul fotbalist care şi-a recunoscut homosexualitatea a fost englezul Justin Fashanu în anii 1990. Acesta s-a sinucis în 1998, după ce a renunţat la fotbal şi în timp ce locuia în Statele Unite.

Citește și PĂȚANIA UNUI FOTBALIST CELEBRU. A FOST JEFUIT DE O PROSTITUATĂ

homosexuali in fotbalAdelaide United Josh Cavalloaustraliarealitatea