Un fotbalist de bază la Euro 2016 face analiza naționalei: „Jucătorii trebuie să se schimbe”

Articol de George Drafta - Publicat marți, 08 iunie 2021, ora 21:08,
romania anglia

Gabi Torje a evoluat în toate cele trei meciuri de la precedentul turneu final continental, ultimul la care România a fost prezentă. 

Micuțul mijlocaș este și el dezamăgit de nivelul la care a coborât prima reprezentativă în perioada scursă de atunci.

”Este foarte dureros că ratăm Euro, vedeam naționala pentru prima dată la un turneu final acasă. S-a incercat o reconstrucție cu tineretul, dar este o diferență între U21 și echipa mare. Dar rezultatele vor veni mai devreme sau mai târziu, potențial există.

Declicul nu e schimbarea antrenorului, poți să aduci 100 de antrenori, jucătorii trebuie să se schimbe. Trebuie să ne asumăm că nu putem doar cu talent, trebuie muncă. Când m-am dus eu, era Adi Mutu la națională, nu venea în apărare, dar știai că dădea goluri. La Udinese era la fel cu Antonio Di Natale”, și-a adus aminte Torje pentru Digi Sport. 

Fotbalistul în vârstă de 31 de ani pune căderea naționalei și pe seama lipsei de investiție din fotbalul românesc în utima perioadă.

„Rezultatele în Europa au dispărut, au dispărut și investitorii, iar condițiile sunt mai rele decât înainte. De aceea nu mai avem nicio o echipă în Liga Campionilor, doar câte una în Europa League, când la un moment dat era duel între echipe românești în sferturile Cupei UEFA.

Oamenii investeau în fotbal, aduceau jucători de valoare care erau plătiți bine și rămâneau să joace aici, în loc să plece în Turcia sau în Grecia. Acum totul se destramă ca o bluză din lână, câte un fir, câte un fir, până nu mai rămâne nimic”,a mai punctat fostul jucător al lui Dinamo. 

CITEȘTE ȘI –>> Omul care i-a grăbit debutul în antrenorat lui Mirel Rădoi decretează: “E vina fotbalului românesc”

Torjelipsa investitiirădoirealitatearomania
nationala-romaniei

Un antrenor ofertat în trecut de FRF pune tunurile pe națională: „Rezultatele sunt dezastruoase!”

OctavianPopescu

Un fost internațional analizează oferta record pentru Octavian Popescu: „Suma este enormă”