Un mare campion nu vrea să audă de vaccinul anti COVID-19: ”Sper că nu va deveni obligatoriu”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat sâmbătă, 17 iulie 2021, ora 15:00,

Subiectul vaccinului împotriva noului coronavirus a împărțit lumea sportului în două: cei care îl acceptă și cei care îl resping.

Marele campion din tenis, Novak Djokovic, nu vrea să audă de acest tratament anti-COVID-19. Sârbul respinge cu certitudine ideea vaccinării și pune accent pe faptul că vrea să aibă în continuare libertate de alegere în privința unei asemenea tratări a virusului asiatic.

„Sunt încă un susţinător al libertăţii de alegere. Voi păstra decizia mea pentru mine, cred că este un lucru privat, intim. Nu vreau să fiu etichetat ca unul care este pro sau împotriva vaccinării. Sper că (n.r. vaccinarea) nu va deveni obligatorie”, a declarat liderul clasamentului ATP, în timpul unei videoconferinţe.

Dacă Simona Halep s-a vaccinat, campionul sârb speră ca vaccinarea să nu devină obligatorie, asta deși Djokovic s-a infectat și el cu COVID-19 în vara trecută și a declanșat un uriaș scandal, cu reacții adverse din toate părțile.

Sursa foto: Profimedia Images, Mandatory Credit: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

Cel mai vocal a fost colegul său din circuitul ATP, grecul Nick Kirgyos: „Mă rog pentru cei toți cu COVID-19. Nu mai spuneți că ce fac eu e iresponsabil sau stupid. Asta le întrece pe toate!”.

CITEȘTE ȘI –>> FOTO | O jucătoare din circuitul WTA a dat cărțile pe față: “În relația dintre două femei e o conexiune aparte!”

libertateatpvaccin anticovidtenisrealitatea