Un tehnician român nu privește cu ochi buni grupa naționalei de la EURO 2024: „Ne va fi foarte greu la ora actuală!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat vineri, 14 iunie 2024, ora 11:18,
Naționala de fotbal a României
Naționala de fotbal a României

Naționala României se pregătește de debutul la EURO 2024, când va înfrunta în primul meci vecina Ucraina. În grupa E, „tricolorii” vor mai juca contra Belgiei și Slovaciei.

Vasile Miriuță a analizat situația echipei naționale. Iată verdictul tehnicianul cu privire la meciurile ce urmează la turneul final.

„Ne va fi foarte greu la ora actuală!”

„De arătat arătăm bine, marketing-ul a fost frumos, suporteri în tribune. Important e să arătăm la fel de bine și pe teren. Trebuie să fim realiști, nu să fim subiectivi, ne va fi foarte greu la ora actuală, după ultimele jocuri. Dar un Campionat European e un Campionat European, se vor schimba lucrurile, sunt sigur că jucătorii vor arăta altfel, alt joc față de ultimele două cu Bulgaria și Liechtenstein.

Am încredere în băieți, sincer, chiar dacă, încă o dată, teoretic vorbind, nu prea avem șanse, dar jucătorii vor arăta altfel și, de ce nu, să sperăm într-o victorie cu Ucraina. Dar un început bun, cu un egal, nu va fi rău pentru noi. E foarte important, dacă ne bate Ucraina, pentru noi e gata în proporție de 99%.

Trebuie să spunem oamenilor, suntem români, dar dacă te bate Ucraina, 99% venim spre casă. Să sperăm că va fi altceva, cu toate că e foarte, foarte greu. Toată lumea zice că putem bate Slovacia, dar și ei au 4-5 jucători individuali foarte buni, de Belgia nu mai vorbim. Ucraina am văzut e forță este, ce jucători au, chiar dacă au avut probleme la baraj. Important e să nu pierdem primul joc.

Gândiți-vă dacă eram noi în grupa Ungariei, ce mai făceam? Ungaria zic că are șanse să bată Elveția și Scoția”, a declarat Vasile Miriuță, conform celor de la Sport Total FM.

nationala Romanieivasile miriuta