,,Unii oameni mi-au sugerat să mă retrag!” Cum explică Emma Răducanu eliminarea de la Australian Open

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 20 ianuarie 2022, ora 23:20,
Emma Răducanu/Sursa foto: Profimedia Images
Emma Răducanu/Sursa foto: Profimedia Images

Emma Răducanu a părăsit turneul de la Australian Open în turul doi al competiţiei. Sportiva cu origini româneşti a fost învinsă în trei seturi, scor 4-6, 6-4, 3-6 de Danka Kovinic.

După ce a fost eliminată de la Melbourne, Emma Răducanu a dezvăluit că în ultimele zile a fost chinuită de o accidentare la palma mâinii drepte. Aceasta mărturiseşte că oamenii din echipa sa i-au sugerat să se retragă de la turneu.

,,A fost o provocare, cu siguranță. În ultimele cinci zile, am fost împiedicată să mă antrenez normal și n-am putut deloc să lovesc forehand-ul sau serviciul.

Unii oameni din echipa mea mi-au sugerat să mă retrag. Am vrut să merg să lupt și să văd cât de departe pot ajunge. Probabil sunt mai puternică decât credeam dacă am reușit să trec prin atâta durere”, a declarat Emma Răducanu, ăn cadrul unei conferinţe de presă.

Emma Raducanu, sursa- Profimedia Images

Emma Răducanu, eliminată de la Australian Open! Se amână din nou duelul cu Simona Halep

Britanica în vârstă de 19 ani a fost învinsă de Danka Kovinic (27 ani, 98 WTA), scor 4-6, 6-4, 3-5!

Emma Răducanu părăsește astfel primul mare Grand Slam al anului încă din turul secund. Partida a durat două ore și 36 de minute. Sportiva cu origini românești a comis mai multe erori neforțate față de adversară, iar acest lucru i-a adus, într-un final, un eșec surprinzător.

Câștigătoarea US Open din sezonul trecut a ratat astfel șansa de a se duela în premieră cu Simona Halep, în următorul act al competiției. Răducanu pornise ca din tun la Australian Open și reușise să treacă în primul meci de Sloane Stephens, cu 6-0, 2-6, 6-1.

Acum însă, Emma este nevoită să își ia rămas bun de la Melbourne, după doar două meciuri jucate. În urma acestui rezultat, Simona Halep și-a aflat și ea adversara din turul al treilea. În cazul în care va trece astăzi de Beatriz Haddad Maia (25 de ani, locul 83 WTA), românca o va înfrunta pe Danka Kovinic.

Citește și Se văd semifinalele! Simona Halep a scăpat de două nume grele de la Australian Open

eliminareemma raducanuaustralian open