Universitatea Craiova, învinsă de Farul cu 2-1, în faza play-off a Superligii

Articol de Gabriel Ion - Publicat vineri, 12 aprilie 2024, ora 22:10,
Farul
Farul

Echipa Universitatea Craiova a fost învinsă de Farul cu 2-1 (2-1), în Bănie, în etapa a patra a fazei play-off a Superligii.

Campioana a întors rezultatul, după ce gazdele deschiseseră scorul

Universitatea, condusă de interimarul Dragoş Bon după despărţirea de antrenorul bulgar Ivailo Petev, a deschis scorul rapid, prin Ştefan Baiaram (4), la capătul unui contraatac.

Farul a jucat mai bine şi a reuşit să marcheze de două ori până la pauză, de fiecare dată prin Ionuţ Cojocaru (21, 45+5), din pasele armeanului Narek Grigorian. Pentru Cojocaru au fost primele goluri marcate în Superligă.

Gazdele au avut două ocazii bune în prima repriză, dar Jovan Markovic a ratat din faţa porţii (31, 41).

Farul a fost şi ea periculoasă prin Louis Munteanu (16, 17), blocat de fiecare fată de portarul Laurenţiu Popescu, iar Grigorian (44) a ratat şi el din careu.

Universitatea a evoluat ceva mai bine după pauză, însă Alexandru Mitriţă a ratat cu portarul Alexandru Buzbuchi (49), Markovic l-a imitat (56), iar bosniacul Elvir Koljic a şutat în transversală fiind căzut pe gazon (83).

Oaspeţii au avut şi ei o ocazie mare, prin Grigorian (54), singur cu portarul Popescu.

Fostul antrenor Marian Bondrea a dat lovitura de start a meciului.

Universitatea a reuşit o singură victorie în acest sezon cu Farul (4-0 în Cupa României), pierzând toate partidele din campionat, 0-2 la Ovidiu, 1-2 la Craiova, în sezonul regulat, şi acum, 1-2 în play-off.

Universitatea a pierdut ultimele trei jocuri, 0-1 (după prelungiri) cu Oţelul Galaţi, în sferturile Cupei României, 0-2 cu FCSB şi 1-2 cu Farul, în play-off.

Farul are două victorii în play-off, ambele în deplasare, şi tot două succese în ultimele opt etape (patru egaluri, două eşecuri).