Unui fotbalist din naționala Braziliei i s-a cerut să-și schimbe culoare părului

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat vineri, 14 iunie 2024, ora 14:06,
FOTO: X
FOTO: X

Jucătorul brazilian Yan Couto a declarat că la naţionala ţării sale nu îşi va vopsi părul în roz, aşa cum obişnuia. Decizia vine la dorinţa federaţiei braziliene, relatează L’Equipe.

În vârstă de 22 de ani, fundaşul echipei Girona a fost convocat la naţionala Braziliei pentru Copa America.

De obicei cu părul vopsit în roz la echipa sa de club, el va avea de această dată culoarea naturală a părului său. „Au spus că rozul era un pic „ciudat”. Eu nu cred asta, dar voi respecta dorinţa lor, nu-i aşa? Ei mi-au cerut asta, aşa că o voi face”, a explicat Couto pentru UOL Esporte.

Convocat pentru prima dată la echipa naţională în octombrie, el şi-a onorat primele selecţii cu părul vopsit în roz. Am jucat cu părul roz tot sezonul”, a subliniat el în cadrul unei conferinţe de presă la 4 iunie. „De fapt, a fost alegerea mea, a funcţionat, a fost cool. Dar a fost mai mult ceva pentru Girona, multă lume şi-a vopsit părul, era un pic la modă aici. Odată cu Seleçao, acel ciclu s-a încheiat. Sunt cu părul negru, nu se schimbă nimic, e mereu la fel. Voi încerca să joc în Copa America pentru a ajuta echipa”.

La rândul său, Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF), deşi recunoaşte că au existat discuţii despre imaginea sportivilor, neagă existenţa unui veto şi nu confirmă existenţa unor discuţii despre culoarea părului.

braziliaYan Couto