Valeriu Iftime nu are milă de Olimpiu Moruțan! Critici dure după ce mijlocașul a semnat cu Pisa

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 06 august 2022, ora 14:30,
În opinia lui Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, singurele „realizări” ale lui Olimpiu Moruțan pentru fotbalul românesc sunt cele 90 de meciuri la FCSB și alte 16 la naționala U21 a României
În opinia lui Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, singurele „realizări” ale lui Olimpiu Moruțan pentru fotbalul românesc sunt cele 90 de meciuri la FCSB și alte 16 la naționala U21 a României

Mijlocașul român Olimpiu Morțan a ajuns la Pisa la mijlocul săptămânii trecute, semnând cu echipa italiană din Serie B un contract pe 1 an.

Olimpiu Moruțan n-a făcut nimic pentru fotbalul românesc, spune Valeriu Iftime

Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, prima echipă la care mijlocașul a evoluat în Liga 1, nu-și face mari speranțe că Olimpiu Moruțan va fi om de bază la echipa italiană.

Moruțan este un jucător talentat. Am vorbit mult despre el. El n-a făcut nimic pentru fotbalul românesc, în afară că a jucat 90 de meciuri pentru FCSB și a jucat la naționala U21 a României!

În rest, mai nimic. Are 22 de ani și s-a cam terminat Moruțan. Dacă nu înțelege că e ultima lui șansă… sigur că e bine că a plecat, acolo (n.r. – la Galatasaray) nu juca. Să dea Dumnezeu să poată juca la Pisa.

El va câștiga numai dacă va juca. Dacă va reuși, va deveni un reprezentant serios al fotbalului românesc. Dar, până în momentul acesta, el este la cutie.

El este un alt fotbalist. Nu l-am văzut să ne rupă gâtul, atât timp cât la FCSB n-a fost cel mai bun, iar la Galatasaray a făcut patru-cinci meciuri și s-a oprit.

El are mult de muncă. Nu știu în ce măsură își poate reveni. Eu sunt convins că talentul lui este uriaș, dar talentul nemuncit este ca un fier care ruginește ușor”, a spus Valeriu Iftime, la ProSport Live.

FC Botoșani a luat 200.000 de euro după ce Olimpiu Moruțan a ajuns de la FCSB la Galatasaray

Finanțatorul echipei moldave s-a referit și la suma de bani pe care o avea de luat pentru Olimpiu Moruțan. „Discuția era din procentul de 9% după transferul lui Olimpiu Moruțan de la FCSB la Galatasaray.

Discuțiile au durat o perioadă foarte lungă de timp, iar într-un final am căzut de comun acord asupra sumei propusă de domnul Becali, pentru că așa este când plătitorul plătește.

După care discuția s-a închis. Banii ăia s-au cheltuit de mult, a fost vorba de 200.000 de euro”, a dezvăluit Olimpiu Moruțan.

serie Bpisavaleriu iftimeolimpiu moruțan