Valeriu Iftime nu vrea FC Botoșani în play-off! Motivul invocat de patronul echipei moldave

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 07 februarie 2023, ora 12:21,
Valeriu Iftime
Valeriu Iftime

Echipa FC Botoșani se află pe locul 7 după 24 de etape jucater în Superligă, la 4p de Sepsi, ocupanta ultimului loc de play-off.

Valeriu Iftime dorește ca FC Botoșani să joace barajul pentru Conference League

Cele 4 puncte s-ar putea face 7, dacă Sepsi va câștiga cu 3-0 la „masa verde” meciul de pe teren propriu cu FC U Craiova 1948 din runda a 23-a, suspendat definitiv în minutul 26 din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oaspeților.

Comisia de Disciplină a FRF s-a reunit pe 1 februarie pentru a da un verdict, dar a amânat luarea unei decizii pentru 8 februarie. De menționat că patronul echipei oltene, Adrian Mititelu, s-a consolat cu ideea că va pierde meciul.

Chiar dacă, pe hârtie, FC Botoșani are un program mai ușor decât Sepsi, patronul echipe moldave, Valeriu Iftime, susține că nu vrea ca elevii lui Flavius Stoican să joace în play-off.

Toată lumea îmi spunea că mă retrogradează Stoican. Dacă ascultaţi locurile în care a antrenat Stoican şi ce a făcut, o să vedeţi nişte lucruri care sunt absolut incredibile.

La Dinamo, Petrolul, Craiova lui Mititelu, Zimbru Chişinău, incredibil, omul ăsta chiar a avut mare nenoroc la viaţa lui.

Nu mă aşteptam la parcursul ăsta, cum nici acum nu sunt convins că lucrurile sunt chiar atât de frumoase. Dacă mă întrebaţi pe mine aş vrea să fiu pe locul întâi în play-out, ca să pot juca, să am şanse pentru o cupă europeană, dacă o luăm financiar.

Locul 6 în Liga 1 nu îţi dă nimic, îţi dă cu o sută de mii mai mult decât locul 7, dar să fii pe locul 7 sau 8 poţi juca un baraj, după care poţi avea un alt baraj şi sunt multe şanse să prinzi o cupă europeană şi acolo sunt banii”, a spus Iftime, la emisiunea Fotbal Show de la Prima Sport.

valeriu iftimeplay offconference league