Vasili Hamutovski, fostul portar din Liga 1, a vorbit despre naționala Belarusului înainte de meciul cu România: „Avem cea mai slabă națională din istoria țării!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat marți, 28 martie 2023, ora 16:51,
Vasili Hamutovski
Vasili Hamutovski

Vasili Hamutovski, fostul portar din Liga 1, a vorbit recent despre naționala Belarusului, cea care va juca marți seară împotriva României.

Mai exact, Hamutovski a declarat că actuala generație a Belarusului este cea mai slabă din istorie și că „tricolorii” o pot răpune cu ușurință.

„Avem cea mai slabă națională din istoria țării!”

Dacă românii nu joacă lent și ridică ritmul, echipa noastră națională o să aibă multe probleme. Avem cea mai slabă națională din istoria țării.

După înfrângerea cu Belgia, 0-8, l-au dat afară pe antrenorul principal, dar mâna lui dreaptă și tot staff-ul au rămas. De 4-5 ani regresăm.

Diferența dintre echipe este că la voi am văzut un lot cu 80% din jucători care sunt în Europa, nu în echipe prea puternice, dar în campionate europene.

La noi joacă în Kazahstan, în Cipru. Sunt campionate care nu au calitate. România are șanse bune dacă joacă agresiv. Jucătorii noștri nu știu tactic cum să iasă din presiune. Belarus e țara mea, mă doare inima.

Ce s-a întâmplat cu naționala, cu fotbalul nostru..mă doare inima, mă doare sufletul. Voi acum schimbați generația.

Naționala voastră are perspectivă mare în 2-3 ani și o faceți un pas în față. Noi nu avem nicio șansă, problema e că nu progresăm”, a spus Vasili Hamutovski, potrivit AS.ro.

Vasili Hamutovskibelarus