Verdictul lui Ilie Năstase pentru Simona Halep: „Ai fost odată numărul 1, la revedere!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat luni, 08 aprilie 2024, ora 19:06,
Ilie Năstase și Simona Halep
Ilie Năstase și Simona Halep

Simona Halep se pregătește de primul său meci oficial, după o pauză de 690 de zile, și va participa la WTA 125 la Oeiras. Ilie Năstase susține că Halep va ajunge la Roland Garros.

Fostul tenismen a precizat că zgura din Europa și cea din Statele Unite ale Americii sunt complet diferite, iar antrenamentele pe această suprafață sunt extrem de importante înainte de Roland Garros.

De asemenea, Năstase a subliniat că deși a fost numărul 1 mondial în trecut, sportiva trebuie să se antreneze foarte mult ca să ajungă la forma de odinioară.

”Zgura din Florida, din America în general, nu are nimic de a face cu zgura din Europa. E mult mai rapidă, e altceva. E mai fină, iar când e bătătorită devine aproape un ciment.

Ea se antrenează bine și ar trebui să joace toate turneele de zgură din Europa. Pentru că ea o să joace pe zgură Grand Slam-ul de la Roland Garros. Aici trebuie să se antreneze ea”, a declarat fostul mare tenismen, conform iAMSPORT.

„Nici nu mai contează pe ce loc este. Ești pe locul 1.100 sau pe cât e ea. Nu mai contează. Ai fost odată numărul 1, la revedere! Acum că ești 1.100, asta e. Ai avut acele probleme.

Oamenii se mai accidentează, stau și câte un an și revin după aceea. Nu-i nicio problemă. Trebuie să joace cât mai mult. Dar nu știu de ce nu a jucat (n.r. – la Billie Jean King Cup)”, a adăugat Ilie Năstase.

roland garrossimona halepilie năstase