Veste proastă pentru România! Campionatul Mondial de handbal feminin a fost amânat

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 02 octombrie 2020, ora 13:46,
echipa nationala handbal feminin
echipa nationala handbal feminin

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a decis amânarea pentru 2021 a Campionatului Mondial de handbal feminin pentru tineret din România, din cauza pandemiei de coronavirus.

Iniţial, Campionatul Mondial de handbal feminin Under-20 era programat să se desfăşoare în perioada 1-13 iulie, la Bucureşti, în Sala Polivalentă şi Sala Dinamo.

Jucătoarele eligibile să joace la Campionatul Mondial vor putea să participe şi în 2021, a anunțat Federația Română de Handbal.

În urma unei analize a restricţiilor de călătorie în curs şi a măsurilor de siguranţă legate de pandemia de COVID-19, precum şi în urma unui sondaj al echipelor calificate în privinţa dorinţei lor de a participa şi probabilitatea de a participa la acest Campionat, IHF a decis să amâne Campionatul Mondial de Handbal Feminin pentru Tineret din România pentru anul 2021.

Comitetul Executiv al IHF a hotărât că nu este momentul propice pentru a avea un Campionat Mondial cu 24 echipe în momentul respectiv. Discuţia a fost un pic mai amplă, ideea finală este că ne dorim ca acest Campionat Mondial să se ţină şi sperăm să întrunim condiţiile de a-l organiza în siguranţă cât mai curând. Pentru acest lucru noi am început deja să facem cele necesare, în sensul de înştiinţare a Ministerului Tineretului şi Sportului apropo de amânarea acestui Campionat Mondial şi am redepus cererea de susţinere a Guvernului României pentru acest eveniment„, se arată în comunicatul FRH.

IHF a amânat Campionatul Mondial de Handbal Feminin pentru Tineret pentru anul 2021. Acesta ar fi trebuit să aibă loc la…

Publicată de FRH – Federația Română de Handbal pe Joi, 1 octombrie 2020

La Campionatul Mondial de tineret din 2018, naționala României s-a oprit în faza sferturilor de finală.

tineretcampionatul mondialfederatia romana de handbalbucurestiromaniaFRHhandbal feminincoronavirus