Veste șoc în sportul mondial – Roger Federer se retrage din tenis: „O decizie cu gust amar! Îmi va fi dor de tot!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat joi, 15 septembrie 2022, ora 17:31,
Roger Federer
Roger Federer

Roger Federer, tenismenul de 41 de ani, spune stop carierei sale. Supranumit și  „maestrul elvețian”, Federer nu mai poate continua activitatea intensă ca în anii trecuți.

Intervențiile chirurgicale suferite i-au diminuat capacitatea de efort, mobilitatea, astfel că acesta se vede nevoit să spună adio tenisului de performanță.

„Săptămâna viitoare, Laver Cup, la Londra, va fi ultimul meu eveniment ATP!”

„Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit în ultimii ani, fără îndoială că cel mai important a fost oamenii pe care i-am întâlnit în această călătorie. Sportul mi-a oferit prieteni, rivali și fani în această viață.

Astăzi vreau să vă dau o veste. După cum mulți știți, în ultimii trei ani am avut în fața mea multe provocări, din cauza accidentărilor și operațiilor.

Am muncit din greu să revin la cea mai bună formă sportivă, dar știu, de asemenea, și limitele corpului meu, iar acesta este mesajul pe care corpul meu mi l-a dat.

Am 41 de ani, am jucat peste 1.500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat mai generos decât aș fi putut visa vreodată, iar acum trebuie să recunosc că e timpul să pun capăt carierei mele competiționale.

Săptămâna viitoare, Laver Cup, la Londra, va fi ultimul meu eveniment ATP. Sigur că voi mai juca tenis în viitor, dar nu va mai fi la Grand Slam-uri sau în circuitul ATP. Aceasta este o decizie cu gust amar, pentru că îmi va fi dor de tot ceea ce mi-a oferit circuitul”, a spus Federer, potrivit Digi Sport.

În cariera sa, Roger Federer a câștigat 103 titluri ATP și e pe locul 2 într-un clasament all time (după Jimmy Connors). În ceea ce privește Wimbledon, acesta deține recordul cu 8 titluri.

Este a doua mare despărțire în lumea tenisului, după ce în urmă cu puțin timp, Serena Williams a spus și ea adio tenisului profesionist.

tenisroger federer