Vești dure din Brazilia! Marele Pele se află între viață și moarte

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 03 decembrie 2022, ora 15:52,
Pele
Pele

Fostul mare fotbalist Pele se confruntă cu cancer la stomac din 2021, a fost operat, iar la începutul anului i-au fost găsite metastaze la intestine, plămâni și ficat.

Pele se află între viață și moarte: chimioterapia nu mai dă rezultate

Pele a fost internat marți la spitalul Albert Einstein, însă publicația braziliană Folha scrie că el nu mai răspunde la chimioterapie, tratamentul pe care îl urmează din septembrie anul trecut nemaifiind compatibil cu el.

Din informațiile oferite de publicația braziliană, tratamentul i-a fost suspendat, iar fostul jucător a fost trecut pe îngrijire paliativă, un tratament ce ameliorează durerile unei boli dificile, fără însă să vindece ceva.

Pele primește îngrijiri pentru a fi cât mai confortabil, astfel încât durerea să îi fie ameliorată, dar și să rezolve problemele de respirație pe care le are. Instituția medicală a transmis un comunicat în care nota că Pele a fost diagnosticat cu o infecție respiratorie.

Îngrijrea paleativă este indicată tutror pacienților cu boli sau afecțiuni progresive, care le pun viața în pericol. Măsurile luate depăind de simptoame, funcționalitate și pronosticul medical referito la durata de viață rămasă.

Kely Nascimento, fata lui Pele, a redus la minimum gravitatea stării medicale ce fostului mare fotbalist. „Presa ne înebunește din nou și are de gând să vină la spital să-l îngroape.

Tatăl meu este internat și rumează recomandările medicale. Nu sar într-un avion pentru ajunge acolo. Frații mei sunt în Brazilia, iar eu mă duc acolo de Revelion”, a transmis rea pe rețelele de socializare.

pele