Victor Pițurcă dă de pământ cu noul proiect de la Dinamo: ”Mai mult de șase luni – un an nu va dura!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 08 septembrie 2020, ora 23:29,
victor-pițurcă-universitatea-craiova

Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, este de părere că proiectul dezvoltat de spaniolii care au preluat-o pe Dinamo este greșit.

„Piți” este de părere că spaniolii ar fi trebuit să urmărească vreme de câteva luni fotbaliștii pe care îi aduc la Dinamo și abia apoi să le propună contracte pe zeci de mii de euro.

Juan Camara, Vlad Achim, Janusz Gol, Adam Nemec, Isma Lopez, Alexander Gonzalez și Borja Valle Ballonga sunt jucătorii transferați de Dinamo în era Cortacero.

„Dinamo e un club mare, iar ce se întâmplă acum e total neprofesionist. Mai mult de șase luni, un an nu va dura. Se va încheia totul. La Dinamo trebuie un proiect, dar la cum au plecat… Aduc jucători spanioli, pe nu știu cine. Nu știu dacă poți să creezi o echipă rapid. Părerea mea e că trebuie studiați jucătorii aduși la Dinamo. O lună, două, trei, șase.

Nu să se grăbească. Contracte de 20 de mii de euro pe an? E clar că au cele mai mari salarii din Liga 1. Eu aș vrea însă ca Dinamo să ia un portar de 22-23 de ani, de mare perspectivă, și să-i dea 20 de mii de pe lună. Să știe că poate lua 7, 8, 10 milioane pe el în patru ani.

Cortacero – Dinamo

Fără să-i cunosc pe cei care au venit, zic că nu știu cât sunt de buni. A doua ligă din Spania, Polonia… Când am mers la Craiova, am stat zi și noapte, timp de trei luni, să caut jucători. E foarte greu să găsești fotbaliști ca să iei campionatul.

Bun, dacă îi știe Contra, foarte bine. El a venit să câștige campionatul, să meargă în cupele europene. Vor doar play-off? Păi, play-off-ul pentru Dinamo nu înseamnă nimic”, a spus Victor Pițurcă la Digi Sport.

Citește și • VIDEO | Adi Mutu și-a ales urmașul la națională: „El îmi poate lua locul!”

realitatealiga 1victor piturcadinamo
Medici teren

Medic cardiolog: ,,Eriksen ar fi murit dacă nu era îngrijit rapid”

Hjulmand udvælger første landshold

EURO 2020 | Selecţionerul Danemarcei: ,,Jucătorii sunt terminaţi emoţional”