Victorie fabuloasă pentru Marius Copil la Basel! A trecut de numărul 6 ATP

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 25 octombrie 2018, ora 00:50,
Marius-Copil
Marius-Copil

Marius Copil a produs marea surpriză a turneului în sală de la Basel! Românul, clasat pe locul 93 ATP, l-a învins pe croatul Marin Cilici (6 ATP), scor 7-5, 7-6 (2), și s-a calificat în sferturile de finală.

Partida a durat o oră și 51 de minute. Copil a servit excelent, a reușit 21 de ași și a impresionat publicul elvețian cu loviturile de rever executate cu o mână.

Românul nu a cedat niciodată serviciul și a speculat una dintre cele două oportunități de break avute. Un moment important a fost pe finalul setului secund, când Cilici a avut două mingi de set la 6-5.

Marin Cilici (30 de ani), campion la Basel în 2016 și semifinalist anul trecut, luptă pentru un loc la Turneul Campionilor de la Londra.

Este prima victorie din carieră pentru Marius Copil (28 de ani) în faţa unui adversar din Top 10 ATP.

Sportivul din Arad reușise două victorii în faţa unor jucători din Top 20 ATP: în 2012 cu Marin Cilici (locul 13 în lume în acel moment), în primul tur la Beijing, şi în 2013 împotriva francezului Gilles Simon (atunci pe locul 19 ATP), în optimi la Brisbane.

Copil vine din calificări la Basel și a trecut pe rând, în minimum de seturi, de Mischa Zverev, Dușan Lajovici și Ryan Harrison.

Pentru un loc în semifinale, Marius Copil va juca împotriva americanului Taylor Fritz (20 de ani, locul 57 ATP). 

Românul şi-a asigurat un cec de 53.665 euro şi 110 puncte în clasamentul mondial.

În acest an, Marius Copil a atins cea mai bună clasare din carieră (locul 73 ATP) și a disputat prima finală ATP, pierdută în fața bosniacului Mirza Basici.

baselcopilmarin cilicimarius copilvictorieCilicatp