VIDEO | 34 de ani de la meciul care a deschis poarta către Cupa Campionilor Europeni!

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 16 aprilie 2020, ora 14:53,
dukadam, steaua

Pe 16 aprilie 1986, Steaua a reușit o victorie impresionantă, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, împotriva belgienilor de la Anderlecht, scor 3-0.

După meciul tur din Belgia, unde Anderlecht a dominat, dar a reușit să înscrie doar o singură dată în poarta roș-albaștrilor, a venit ocazia Stelei să demonstreze că poate mai mult.

Returul de la București a fost unul de senzație. S-a terminat 3-0, cu o „dublă” a lui Piţurcă şi un gol al lui Balint, partida a rămas în memoria colectivă a tuturor românilor.

Pe lângă victoria fabuloasă, meciul de la București a mai oferit fanilor fotbalului două imagini senzaționale, care reprezintă istoria Stelei chiar și acum.

Prima imagine este perfecta reprezentare grafică a bucuriei. Victor Pițurcă imbățișează copilul de mingi, chiar prin plasa porți în care a înscris de două ori.

A doua imagine reprezintă tabela de marcaj a stadionului, care a afişat la final mesajul: „Notre respect, Anderlecht!”, idee care i-a aparţinut lui Cristian Ţopescu, crainicul meciului.

 

CITEȘTE ȘI: Oficialii FCSB nu mai au răbdare! ”Stăm în casă și facem ce? Echipa poate să joace!’

steauacupa campionilor europenianderlecht1986
italia euro

EURO 2020 | VIDEO | Italia, debut cu dreptul! ”Squadra Azzurra” a sufocat-o pe Turcia

ceremonie euro 2020

EURO 2020 | VIDEO | Lumină și culoare la ceremonia de deschidere! Andrea Bocelli, prestație divină