VIDEO | Adi Vasile, înainte de meciul cu Metz: ,,Ne dorim să schimbăm statistica”

Articol de Mihai Cristian - Publicat vineri, 12 februarie 2021, ora 11:45,
adi-vasile-3

CSM București joacă mâine în Franța un meci decisiv în privința ierarhiei finale a clasamentului grupei, cu atât mai mult cu cât a primit patru puncte în plus de la EHF, în urma meciurilor amânate și nedisputate din vina exclusivă a adversarelor.

„Tigroaicele” au plecat la Metz cu gânduri și ambiții mari. Dincolo de importanța meciului, care poate să le urce sau să le coboare în clasamentul grupei, antrenorul Adi Vasile are propria lui luptă cu statistica.

,,În ultimele 4 sezoane o singură echipă a câștigat la Metz, este un teren foarte greu. Ne dorim să schimbăm statistica, este foarte motivant acest meci, este una dintre cele mai grele deplasări.

Nu pot să simt o bucurie, am primit patru puncte, într-adevăr, dar prin ce am făcut de-a lungul sezonului am demonstrat că am respectat competiția, așa că acum ni s-au întors lucrurile…Nu mă bucură că am câștigat meciuri în afara terenului, pentru că suntem obișnuiți să culegem roadele muncii noastre pe teren.

Nu putem prinde locul 1, dar se poate întâmpla orice la locurile 2,3,4, pentru că este mult echilibru în această grupă. Mereu trebuie să ai o perspectivă amplă asupra situației în care ești, dar noi respectăm competiția și trebuie să facem orice să ne câștigăm meciul. Singurul calcul pe care-l avem în cap este să învingem acolo.”, a declarat Adi Vasile înaintea meciului cu Metz.

Vezi și VIDEO | Adi Vasile, pentru prima dată față în fața cu “tricolorele”: “Trebuie să muncim pentru visul nostru!”

Înaintea meciului cu Metz a vorbit şi handbalista Siraba Dembele, care speră la un joc bun cu formaţia din Franţa.

,,Înainte de această decizie a EHF eram la mijlocul clasamentului, iar acum avem o poziție mult mai bună și o șansă importantă să terminăm în primele trei echipe ale grupei, dacă învingem la Metz. Nu-l văd ca pe o finală, ci ca pe un meci în care trebuie să se vadă din nou că avem încredere în noi, să ne arătăm adevărata față, trebuie să confirmăm jocul bun de săptămâna trecută.

Da, este plăcut să joci acasă, dar îl consider un meci ca oricare altul. Este important că le cunosc pe fete foarte bine.”, a mai precizat şi Siraba Dembele.

Înainte de jocul din Franța, CSM București este pe locul trei al Grupei A, cu 17 puncte, unul mai puțin decât Metz și două în minus față de liderul Rostov Don. FTC le „suflă-n ceafă” tigroaicelor, având 16 puncte.

După aceste ultime meciuri se va juca faza următoare a Ligii Campionilor, unde toate cele 12 echipe sunt calificate. Se vor decide duelurile în funcție de clasament, urmând să se împerecheze locul 1 din grupa A, cu locul 8, din B, locul 2 din A, cu 7 din B, 3 din A cu 6 din B, etc.

Citeşte şi VIDEO | CSM București a spart gheața! Victorie cu Team Esbjerg în Liga Campionilor

metzadi vasileliga campionilorsiraba dembelerealitateacsm bucurestihandbaş
eriksen1

Primele reacții după ce Eriksen s-a prăbușit pe teren: „Haide Chris, fii puternic!”

eriksen

EURO 2020 | VIDEO | Danemarca – Finlanda, întrerupt după ce un fotbalist a leșinat pe teren