VIDEO | Alina Dumitru, Corina Căprioriu și Andreea Chițu, lideri de galerie la Sala Polivalentă

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 09 decembrie 2018, ora 12:38,
alina-dumitru
alina-dumitru

Cele mai medaliate judoka din România în ultimul deceniu au trăit la intensitate maximă meciurile din Liga Campionilor și Liga Europa. Bucureștiul este de două zile capitala judoului mondial, cei mai buni sportivi luptându-se la Sala Polivalentă pentru Liga Campionilor și Liga Europa, în proba pe echipe.

Românii aflați în concurs au ratat de puțin podiumul Ligii Campionilor, atât la masculin, cât și la feminin, „tricolorii” fiind învinși în lupta pentru bronz.

Cu toate astea, publicul de la Sala Polivalentă a putut vedea medaliați români la judo, pentru că în tribună s-au aflat cele mai bune sportive ale țării din ultimul deceniu: Alina Dumitru, Corina Căprioriu și Andreea Chițu.

Cele trei mari campioane (Alina: aur și argint la Jocurile Olimpice, de trei ori bronz la Mondiale, de opt ori aur la Europene, Corina: argint olimpic, argint și bronz mondial, aur și argint european, Andreea: de două ori argint mondial și o dată bronz, de două ori aur european, un argint și de două ori bronz) au urmărit meciurile cu sufletul la gură și s-au abținut cu greu să nu intre pe tatami.

Alina Dumitru le-a predat ștafeta

Campioană olimpică la Beijing și vicecampioană olimpică la Londra, Alina Dumitru s-a retras din activitate, dar nu a părăsit domeniul, fiind acum antrenor. Ea le-a trasat bunelor ei prietene o misiune extrem de importantă: să aducă țării o medalie cât mai strălucitoare de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Cu promisiunea făcută, Andreea Chițu și Corina Căprioriu au mărturisit că speră să-i calce pe urme Alinei și să cucerească aurul olimpic.

judobucuresticorina caprioriuliga europaalina dumitruandreea chitusala polivalentaliga campionilor