VIDEO | Alize Cornet a început să plângă după victoria de la Melbourne cu Simona Halep

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 24 ianuarie 2022, ora 08:41,
Alize Cornet/Sursa foto: Profimedia Images
Alize Cornet/Sursa foto: Profimedia Images

Alize Cornet a produs surpriza la Melbourne şi a eliminat-o pe Simona Halep în faza optimilor de finală ale turneului Australian Open.

La finalul partidei de pe Rod Laver Arena, sportiva din Franţa a izbucnit în lacrimi. După ce s-a îmbrăţişat cu Simona Halep la fileu, jucătoarea de tenis a mers la scaunul ei şi a început să plângă.

Este pentru prima oară când Alize Cornet ajunge în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, într-un total de 63 de participări la astfel de turnee.

Simona Halep, eliminată în optimi la Australian Open! Doar un set obţinut cu Alize Cornet

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Australian Open, după ce a fost învinsă în faza optimilor de franţuzoaica Alize Cornet.

Partida de pe Rod Laver Arena s-a încheiat cu victoria sportivei din Franţa, în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-4, la capătul unul duel ce a durat două ore şi 35 de minute.

Astfel, după 5 întâlniri până acum în circuitul WTA, scorul întâlnirilor a ajuns la 4-1 pentru sportiva din Franţa. În afară de meciul din optimi de la Australian Open, cu 7-5, 6-1 s-a impus Cornet în 2011 la Monterrey, ca mai apoi Halep să-şi ia revanşa în 2013, la Sofia, scor 6-4, 6-4. Cornet a mai câştigat întâlnirile de la Dubai, în 2014, când Simona s-a retras la scorul de 1-6, 1-1, şi la Madrid, în 2015, scor 7-6, 6-3.

În urma calificării în faza sferturilor de finală la Australian Open, Alize Cornet va fi remunerată cu suma de 210.500 dolari australieni şi va primi în clasamentul WTA  190 de puncte.

Mai departe, în sferturile de finală, Simona Halep a ratat o întâlnire cu americanca Danielle Collins (28 de ani, 3o WTA), care a dispus în sferturi de belgianca Ellise Mertens (26 de ani, 26 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-4.

Citeşte şi Secretul succesului Simonei Halep din 2022: ,,Căsătoria îi aduce această plăcere pe teren”

melbournetenisaustralian openwtacornetHalepoptimi