VIDEO | Anchetă de amploare după moartea lui ILIE BALACI! Care sunt suspiciunile

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 22 octombrie 2018, ora 11:51,
Ilie Balaci
Ilie Balaci

Ilie Balaci a decedat, duminică, la vârsta de 62 de ani, din cauza unui accident vascular cerebral.

Marele fotbalist al Craiovei Maxima și al naționalei de fotbal a României s-a stins ieri fulgerător în apartamentul din Craiova, acolo unde locuia alături de mama sa, deși medicii ajunși la fața locului s-au străduit timp de o oră și jumătate să-l readucă la viață.

La 24 de ore de la dispariția fostului mare sportiv român, Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă la Ambulanța Craiova. După declararea decesului, familia lui Ilie Balaci a cerut să se facă autopsia, doleanță care se pare ar fi fost trecută cu vederea în primă fază. Alte suspiciuni ale familiei sunt legate de procedurile de preluare a pacientului, de la dispecerat la declararea decesului.

Citește și VIDEO | TRAGEDIE în fotbalul românesc! Marele Ilie Balaci a DECEDAT!

Conform Digi24, Ministerul Sănătății s-a autosesizat din oficiu. Ministrul Sorina Pintea a spus că a declanșat imediat o anchetă la Ambulanță pentru a se vedea dacă s-a respectat protocolul și dacă medicamentația oferită și folosită a fost cea corectă:

”Ne-am autoseziat după suspiciunile familiei pe care le-am aflat din presă. Se va analiza foarte atent modul în care a fost preluat pacientul de la dispecerat și până la declararea decesului, dar și modul în care i s-a prescris o medicație. În acest moment există suspiciunea că n-ar fi medicația corectă”, a precizat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, la Digi 24.

Mai mult, Pintea a cerut ca această anchetă la Ambulanță să se deruleze obiectiv și extrem de rapid. ”Domnul Ilie Balaci este un erou național și era datoria noastră să facem acest lucru. În maximum două zile vom afla exact dacă procedurile și protocoalele au fost respectate”, a conchis Sorina Pintea.

liga 1ambulantasuspiciunifamiliemedicatieanchetailie balacimediciministerul sanatatiideces